Največja nagrada v zgodovini resničnostnih šovov v Sloveniji

Zadnje tedne se marsikdo sprašuje, kakšna je največja nagrada zgodovini resničnostnih šovov na slovenskih tleh.

4. 6. 2011

Pod do posestva vodi v štajerske konce, gor med prelepe griče z razgledi, ki človeku vzamejo sapo.

Po vijugasti cesti, mimo pašnikov, čez gozdiček na vrh hriba.

Tam leži košček zemlje, kjer je vse, kar te obdaja, videti približno takole – idilična narava, zvok čričkov, žvrgolenje ptic, vonj po pokošeni travi in razgled, ki se ga nikoli ne naveličaš. To je kraj, kjer se čas ustavi.

Posestvo, ki meri celih 12 hektarjev, obdano je z gozdom, travniki, pašniki, njivami, sadovnjakom … Vse to in še veliko več bo v roke dobil zmagovalec letošnjega resničnostnega šova Kmetija!

Posestvo je v teh dneh pravo malo ‘gradbišče’, marljivi delavci prenavljajo hišo – zamenjali bodo streho, fasado, preuredili notranjost hiše … Skratka, celotno posestvo se pripravlja za snemanje šova. V nastajanju sta tudi že kajži, pa arena, kjer bodo potekali dvoboji med tekmovalci. Na njivi se že kažejo prvi zeleni vršički posejane zelenjave, posestvo pa krasijo tudi sadna drevesa, brajda, okrašena z vinsko trto pa seveda čisto pravi kozolec - toplar.

Hiša, ki kraljuje na posestvu, ima 120 kvadratnih metrov bivalne površine, na posestvu pa stoji tudi 280 kvadratnih metrov veliko gospodarsko poslopje. Številke se kar ne končajo, pravzaprav postajajo vse večje. Tu je več kot dva hektarja travnika, ki ga krasi kar 44 sadnih dreves, velik pašnik, več kot hektar merijo njive … in čez vse te travnike pridemo še do gozda (tega je skoraj sedem hektarjev)!

No, nobenega dvoma ni več, ta nagrada je resnično največja, resda kakor za koga, a za mnoge vredna veliko več kot še tako zajeten kupček denarja.

Zmagovalec bo po končani bitki za kmetijo dobil ključ celotnega posestva.

Ja, vsi travniki, gozdovi in marjetice bodo njegove. In vse, kar bodo med šovom pridelali na kmetiji, pa tudi orodje in živali. Torej, hiša na ključ, čakajoč na svojega novega lastnika z vizijo.

Zvezde bodo navadni kmetje

Tokrat se bodo v tretji sezoni resničnostnega šova Kmetija za glavno nagrado borili ‘navadni’ ljudje, voditeljica oziroma voditelj te oddaje pa za zdaj še ni izbran.

Predlani je Kmetijo, v kateri so se za glavno nagrado, 50 tisoč evrov, borile slavne glave, vodila Anja Križnik Tomažin. Zmagovalec je postal Goran Breščanski, ki je del nagrade delil z nekaterimi sotekmovalci. Poleg Gorana so v zadnji sezoni Kmetije sodelovali še Artur Štern, Maya P, Aneta Selihovič, ki je od takrat že drugič postala mamica, Marijan Novina, Alenka Sivka, Suzana Jakšič, Miki Bubulj in Salome, ne pozabimo pa, da je prav Kmetija na slovensko estrado lansirala pornozvezdnico La Toyo.