Največja evropska razstava Barbik in Lego kock razočarala starše in najmlajše!

Na Zvezo potrošnikov Slovenije se je obrnilo precej nezadovoljnih staršev, ki so si v sklopu Gospodarskega razstavišča s svojimi otroci ogledali razstavo Barbik in Lego kock, češ da so za drage vstopnice dobili vse kaj drugega kot največjo evropsko razstavo Barbik in Lego kock.

25. 11. 2011

Starše naj bi neprijetno presenetilo (pre)malo razstavljenih Lego kock in zelo majhne igralnice za otroke. Razočaranje predvsem otrok je bilo seveda veliko.

ZPS zato potrošnike opozarja, da naj ne pričakujejo preveč, saj gre za razstavo, kjer je igri namenjenega zelo malo prostora.

So obljubljali preveč?

Razstavo je oglaševana kot največja evropska razstava Barbik in Lego kock, ki je prepotovala skoraj polovico sveta in je končno na ogled tudi pri nas. Organizatorji pa tudi poudarjajo, da je razstava namenjena celi družini, s čimer so številni starši dobili občutek, da se bodo otroci lahko tudi poigrali.

Vendar so prav vsi starši, ki so se obrnili na ZPS, poudarili, da jih je najbolj zmotilo to, da je predstavljenih Lego kock izredno malo in da so od 'največje evropske razstave' pričakovali mnogo več.

Prav tako jih je zmotilo, da sta bila otrokom na voljo le dva mini igralna kotička, ki sta bila glede na število obiskovalcev občutno premajhna, saj je za najmlajše otroke ogled Barbik in Lego kock v vitrini povsem nezanimiv.

Še nasvet ZPS!

Glede na izkušnje staršev, ki so razstavo obiskali, je le ta v prvi vrsti namenjena nekoliko starejšim otrokom, ljubiteljem Barbik, saj je Lego kock zelo malo.

Zato staršem priporočajo, da v kolikor želijo svojim otrokom, predvsem najmlajšim, omogočiti igro, da se npr. odločijo za obisk nakupovalnega centra, kjer so občasno organizirane večje, predvsem pa brezplačne igralnice Lego kock ipd. Cena vstopnice za Razstavo Barbik in Lego kock namreč ni majhna, saj znaša 9 EUR/ osebo oz. v primeru nakupa družinske vstopnice (4 osebe) 6,50 EUR/osebo.