Najlepši slapovi sveta

Poglej si nekaj najbolj veličastnih in osupljivih slapov našega planeta.

26. 7. 2011 | Promocijsko sporočilo

Slapovi s svojo mogočnostjo, neustavljivo močjo in idilično lepoto že od nekdaj privlačijo množice turistov. V nadaljevanju ti predstavljamo le nekaj najbolj veličastnih.

Niagarski slapovi, Združene države Amerike in Kanada

Najmogočnejši slapovi Severne Amerike, ki se veličastno pretakajo na meji med Združenimi državami Amerike in Kanado, sodijo med najbolj obiskane slapove na svetu. Njihovo ime izhaja iz irokeške besede, ki pomeni »grmenje voda«. Sestavljeni so pravzaprav iz treh slapov: Podkvastega, Ameriškega in Slapu nevestine tančice. Čisto blizu slapov, ki po vsem svetu slovijo zaradi svoje izjemne lepote in širine, se med aprilom in oktobrom lahko pripelješ z  ladjico. Lahko pa se odločiš tudi za kakšno od organiziranih potovanj, ki jih naše agencije nudijo po Severni Ameriki in pogosto vključujejo tudi obisk Niagarskih slapov. Njihove ponudbe, zbrane na enem mestu, si lahko ogledaš v iskalniku Gohq.

Slap Angel, Venezuela

Venezuelski lepotec s svojimi 979 metri velja za najvišji slap na svetu. Ko ga pogledaš od spodaj, izgleda kot bi pritekal z neba. Njegova posebnost je v tem, da vode ne dobiva iz reke ali jezera, temveč iz padavin tropskih oblakov. Zaradi izjemne višine veliko vode izhlapi še preden priteče do dna. Če boš preživljal počitnice v Venezueli, se ti slap , ki sodi med največje naravne znamenitosti dežele, splača obiskati, a za zaradi težke dostopnosti si rezerviraj voden izlet pri kakšni od lokalnih agencij.

Viktorijini slapovi, Zimbabve in Zambija

Mogočne slapove na reki Zambezi med Zimbabvejem in Zambijo so domačini poimenovali Mosi-oa-Tunya, kar pomeni »dim, ki grmi«. Voda po njih namreč drvi z izredno močjo, zaradi česar so zelo glasni, oblak razpršenih kapelj pa je včasih viden tudi z razdalje več deset kilometrov. Skoraj tako kot sami slapovi, ki veljajo za eno glavnih turističnih atrakcij južne Afrike, je impresivna tudi njihova okolica, po kateri se sprehajajo sloni, povodni konji in pavijani.

Slapovi Iguazu, Argentina in Brazilija

Mogočno mrežo, sestavljeno iz okoli 275 slapov, lahko obiščeš na potovanju po Braziliji ali Argentini, ki si ponosno delita to veličastno stvaritev narave. Slapovi so visoki od 40 do 90 metrov, v širino pa na najširšem delu merijo okoli 3 kilometre. Najspektakularnejši in najbolj znan del slapov je tako imenovano Hudičevo žrelo v obliki podkve.

Slap Hanakapi'ai, Havaji

Hanakapi'ai kraljuje na najstarejšem havajskem otoku Kauai. Osupljiva podoba slapu, ki drvi iz vulkanskih pečin, obdanih z bogatim tropskim deževnim gozdom, spominja na prazgodovinsko nedotaknjeno pokrajino iz filma Jurassic Park. Če se ne bojiš, da bi srečal dinozavra, se na slap lahko odpraviš sam po znameniti poti Kalalau ob obali Na Pali, lahko pa se tudi priključiš kakšni od vodenih skupin.

Če želiš obiskati kakšno od dežel z najlepšimi slapovi ali druge turistične destinacije, si pomagaj z iskalnikom Gohq.com, ki namesto tebe preišče ponudbe vseh pomembnejših turističnih agencij, organizatorjev potovanj in ponudnikov namestitev ter ti jih na enem mestu ponudi v primerjavo.