Najboljši poletni piknik

Zapiši se v zgodovino – avgustovski piknik spremeni v zabavo, s katere tvoji prijatelji nikoli ne bodo želeli domov.

2. 8. 2013

Kdo ne sme na pikniku nikoli manjkati?

D. J.: Tisti, ki vedno poskrbi, da je glasba primerna trenutnemu vzdušju.

Barman: Tisti, ki rad poskrbi, da so kozarci vedno polni.

Štoser: Tisti, ki mu nikoli ne zmanjka tem, ki nasmejijo vse v njegovem krogu.

Trener: Tisti, ki polne trebuhe hitro spravi v gibanje, naj bo z loparji za badminton, žogo, letečimi krožniki, vodnimi baloni, svojimi dobrimi idejami.

Gospodinjec: Tisti, ki mu je pomembno, da ne leži vse naokoli, zato nevidno ves čas skrbi za red ter na koncu poskrbi, da pustite prostor tak, kot je bil na začetku.

Naj nazdravijo tej ideji

Pripravi postajo, kjer si bodo sami stregli pijačo. Namesto da bi igrala natakarico, se boš lahko gibala naokoli in se zabavala. Obvezna je velika posoda z ledom in pijača v njej.

Hamburgerji na meniju

Domači hamburgerji so že sami po sebi dobri, a če jih boš pripravila po naslednjem receptu, bodo tvoji prijatelji do naslednjega piknika sanjali le še o njih.

Med lepinje in popečeno mleto meso na žaru daj pečene paprike, popečeno slanino in preliv, ki naj bo malce kisel in pekoč. Lahko uporabiš že pripravljene omake za meso, ki jih boš našla v delikatesnih trgovinah.

Tvoji prijatelji bodo presenečeni in navdušeni nad živahnimi, nepričakovanimi, začinjenimi okusi, tvoji hamburgerji pa bodo glavna tema njihovih lačnih sanj.

To poletje moraš s prijatelji vsaj enkrat peči koruzo

Fante zadolži za ogenj in pijačo, dve prijateljici, ki znata očarati vsakogar že na prvi pogled, pa naj pozvonita pri kmetu z velikim koruznim poljem ... pravkar nabrana koruza bo najslajša.

Pri pripravi sodelujte vsi: ogenj bo poskrbel za vzdušje, nikar pa ne pozabite tudi na prijatelja, ki zvečer vedno zabrenka na kitaro.

Koruza v foliji

Koruzo lahko ovijete v folijo z zanimivimi dodatki in jo tako popečete. Rezultat bo drugačen in zanimiv ali pa jo namažeš, šele ko je pečena. Naše najljubše različice: ghee v vseh oblikah – navaden, s sezamom ali česnom, parmezan, limona in tabasko!

Zberite se okoli ognja

Ljudje se v bližini svečk sprostijo in se začnejo pogovarjati bolj zaupno ter deliti skrivnosti. V toplih večerih povabi prijatelje na balkon ali teraso – okrasi jo z lanternami, svečkami, po kotičkih razprostri blazine za parčke ali zaupne pogovore ...

Podlaga za dobro vzdušje

Ptičje žvrgolenje in murenčki so super romantični. A na piknikih in zabavah na terasi se vrti tudi dobra glasba. Nekaj vročih namigov:

  • Colbie Caillat: Brighter Than The Sun
  • Taylor Swift: 22
  • Daft Punk: Get Lucky ft. Pharrell Williams
  • Bruno Mars: Treasure

Pripravila: Petra Arula

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri