Najboljše brezplačne znamenitosti v evropskih mestih

Če v kratkem načrtuješ izlet v kakšno od evropskih mest, si poglej, katere svetovno znane znamenitosti si lahko ogledaš brezplačno.

23. 6. 2011 | Promocijsko sporočilo

British Museum, London

Na izletu v Londonu je turistom na razpolago toliko brezplačnih znamenitosti, da lahko v njih uživajo ves teden.

Kot največjo brezplačno znamenitost Londona velja izpostaviti British Museum, enega največjih in najslavnejših svetovnih muzejev. Njegova zbirka šteje več kot 7 milijonov objektov, ki pripovedujejo zanimivo zgodbo o človeški zgodovini in kulturi od njenih začetkov pa do danes.

Muzej je odprt vsak dan od 10. do 17.30 ure, ob petkih do 20.30. Med obiskom se lahko udeležiš tudi organiziranih ogledov različnih delov muzeja, ki jih vodijo prostovoljni vodiči.

Parc Güell, Barcelona

Gaudíjevo ogromno umetnino na prostem lahko, za razliko od njegovih drugih mojstrovin, na počitnicah v Barceloni obiščeš brezplačno.

Park, ki je del svetovne dediščine Unesca, obiskovalca začara s svojo živahnostjo, raznolikimi elementi, barvitimi mozaiki in nepravilnimi oblikami, ki se zlivajo v harmonično celoto. Osrednje zbirališče parka je terasa, obdana z znamenito 'neskončno' klopjo, na kateri lahko posediš in prisluhneš španskim ritmom glasbe v živo. Park se nahaja na vzpetini in z njegove najvišje točke se ti obeta tudi čudovit razgled na Barcelono.

Notre Dame, Pariz

Svetovno znana katedrala Notre Dame se nahaja na otoku Île de la Cité sredi reke Sene v Parizu. Sodi med najbolj obiskane turistične točke Pariza, saj letno privabi kar 13 milijonov obiskovalcev.

Brezplačen ogled katedrale je možen vsak dan med 8. in 18.45 uro, ob določenih urah pa so na voljo tudi vodeni ogledi v različnih jezikih.

Če boš na svojem potovanju po Parizu obiskala notredamsko katedralo, se ti splača to storiti v sredo ali četrtek ob 14. uri ali v soboto ob 14.30, ko potekajo vodeni ogledi v angleščini.

Če imaš srečo, da boš v Parizu ravno na prvo soboto v mesecu ali še večjo srečo, da šteješ manj kot 26 let, lahko brezplačno obiščeš še eno veliko pariško znamenitost, in sicer Louvre, najbolj obiskan muzej na svetu.

Grand Bazaar, Istanbul

Ena najstarejših in največjih pokritih tržnic na svetu ponuja zares edinstveno doživetje, ki ga na potovanju v Istanbulu ne smeš izpustiti.

Če se lahko upreš nakupovanju v več kot 4000 trgovinicah, razporejenih po približno 60 ulicah na tržnici, je potep po bazarju zares brezplačna, a neprecenljiva izkušnja.

Bazilika Svetega Petra, Vatikan

Večina turistov na počitnicah v Rimu obišče tudi Vatikan in si ogleda notranjost največje katoliške cerkve na svetu, ki lahko naenkrat sprejme 60.000 ljudi.

Ogled cerkve je sicer brezplačen, boš pa najverjetneje v vrsti porabila kar nekaj časa. Čeprav nisi ljubitelj svetih zgradb, boš navdušena nad izjemno arhitekturo, Michelangelovo kupolo, njegovim slovitim kipcem Pietà in drugimi mojstrovinami številnih vrhunskih umetnikov.

 

Če te zanima, kakšna potovanja, počitnice in namestitve po različnih evropskih mestih in drugod po svetu ponujajo najpomembnejše turistične agencije ter drugi ponudniki turističnih storitev, pobrskaj po iskalniku GoHQ.com in na enem mestu primerjaj njihove ponudbe.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri