Najbolj smrkavi ponedeljek

Po črnem je tu še najbolj smrkavi ponedeljek. Britanski znanstveniki trdijo, da si bo današnji dan vzelo bolniško največ ljudi.

4. 2. 2008

Raziskave prejšnjih let so pokazale, da je na prvi ponedeljek v februarju največ ljudi naenkrat v bolniški. Ta ponedeljek so zato poimenovali kar ‘smrkavi ponedeljek’.

Takooo utrujeni?

Čeprav je mnoge zdelala epidemija katerega od virusov, ki so v teh dneh na pohodu, pa jih mnogo bolniški stalež tudi le simulira – ‘prostega dne’ si zaželijo kar zaradi zimske ‘otožnosti’, slabega vremena, stresa zaradi poprazničnih prezadolžitve, pa tudi zato, ker se prve prave počitnice zdijo še tako zelooo daleč ...

Ne gre posploševati

Ker odsotnost delavcev krni utečenost delovnega procesa in bremeni ekonomijo na splošno, strokovnjaki na ta dan svetujejo delodajalcem, naj bodo pozorni, zakaj ljudje v teh dneh odhajajo na bolniško in opozarjajo, da čeprav jih kar nekaj verjetno simulira potrebo po bolniškem staležu, je vendarle tudi mnogo takšnih, ki so zares zboleli.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri