Najbolj odbita grozljivka leta na naša filmska platna prihaja še pred nočjo čarovnic

Se še spomnite priljubljene komedije Neskončen dan (1993), v kateri Bill Murray obtiči v času in neskončno dolgo preživlja en in isti dan? Njegov svet vsak dan obiščejo isti ljudje, le da ne vedo, da se dan ponavlja. Podobno se v najnovejši grozljivki SREČEN SMRTNI DAN zgodi študentki Tree Gelbman, le da se tokrat ne bomo smejali, ampak nas bo neskončno strah. Na obzorju je namreč umor.

13. 10. 2017 | Promocijsko sporočilo

Tree se na svoj rojstni dan zbudi v študentskem domu in nato preživi običajen dan – fant, prijateljice, večerni žur … vse dokler je na zabavi ne poskuša s sveta spraviti zamaskirani morilec. Umor pa se ne zgodi, ker se Tree prebudi in vse se začne znova.

SREČEN SMRTNI DAN (Happy Death Day)

Prestrašeni študentki ne preostane drugega, kot da poskuša ugotoviti, kdo ji streže po življenju in zakaj, saj predvideva, da bo lahko le tako ustavila ponavljajoči cikel, ki jo na rojstni dan, ko bi morala praznovati in se zabavati, spravlja na rob pameti.

Ali ji bo uspelo, bomo izvedeli 19. OKTOBRA, ko film prihaja na slovenska filmska platna.

NAPOVEDNIK:

O ZGODBI:

Vase zagledana študentka Tree Gelbman (JESSICA ROTH) žurersko noč konča v objemu mlajšega Carterja (ISRAEL BROUSSARD) in se zjutraj, ravno na svoj rojstni dan, zbudi v njegovi postelji. Kmalu ugotovi, da tokrat ne bo praznovala, kot je vajena.

Čeprav počne stvari, ki so običajne za študentko, ima ves čas občutek, da je takšen dan že doživela. Ko je zvečer že skoraj prepričana, da je bizarnih dogodkov konec, se ji približa zamaskirani morilec – ravno ko ta zamahne z nožem pa se Tree prebudi. Spet se znajde v sobi ljubimca za eno noč iz prejšnjega dne, za katerega se izkaže, da je edini, ki jih verjame, da se ji dogajajo nenavadne stvari.

Dogodki, ki se ponavljajo iz dneva v dan, jo spravljajo ob pamet, a kmalu ugotovi, da ji ne preostane drugega, kot da se sooči s svojimi strahovi in poskuša razkrinka tistega, ki ji streže po življenju. Le tako bo namesto 'smrtnega' dne lahko praznovala svoj običajni rojstni dan.

SREČEN SMRTNI DAN (Happy Death Day)

ZANIMIVOSTI:

  • Jessico Roth, ki upodablja prestrašeno, a odločno Tree, smo nazadnje gledali v musicalu Dežela La La, režiser  Christopher Landon pa je poznan predvsem po režiji nekaterih delov franšize Paranormalno.
  • Film Srečen smrtni dna so že njegovi ustvarjalci označili za grozljivo različico Neskončnega dne, ki jim je med ustvarjanjem služil za inspiracijo.
  • Grozljivka SREČEN SMRTNI DAN bo od četrtka, 19. oktobra na rednem sporedu slovenskih kinematografov.

IGRALSKA ZASEDBA: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Charles Aitken, Laura Clifton

REŽIJA: Christopher Landon

ŽANR: grozljivka

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri