Najbolj nore turistične storitve za hišne ljubljenčke

Pri nas hoteli, prijazni hišnim ljubljenčkom, morda še niso zares v modi, a marsikje po svetu razvajanje štirinožnih prijateljev na počitnicah postaja skoraj tako pomembno kot razvajanje njihovih lastnikov.

8. 7. 2011 | Promocijsko sporočilo

Sobna postrežba s prestižnimi meniji

Če želiš svojemu ljubljenčku na počitnicah omogočiti pravo kulinarično razvajanje, je najbolje, da si poiščeš hotel v Združenih državah Amerike.

Tam jih namreč kar nekaj slovi po svojih pasjih menijih, ki imajo s konzervami in briketi bolj malo skupnega.

Med drugim si njihovi štirinožni gostje lahko privoščijo jajčka z rjavim rižem, goveji file, pasji hamburger, tunin namaz, gosjo pašteto in celo vrhunski kaviar za 98 ameriških dolarjev. Po kosilu pa se lahko posladkajo recimo s pecivom iz arašidovega masla ali z zamrznjenim jogurtom. Če v času počitnic tvoj ljubljenček ravno praznuje rojstni dan, mu v nekaterih hotelih lahko naročiš celo pasjo torto različnih okusov in oblik.

Wellness za hišne ljubljenčke

V nekaterih hotelih po svetu, ki slovijo kot domačim živalim najbolj prijazni, je za njihovo dobro počutje poskrbljeno tudi z raznimi wellness tretmaji, kot so različne masaže, razkošne kopeli, frizerske storitve in pedikura.

Najbolj petičnim štirinožnim gostom so med bivanjem v nekaterih hotelih na voljo tudi oblačila, brisače in plišaste kopalne halje. V enem izmed hotelov na Beverly Hillsu hišni ljubljenčki za dobrodošlico dobijo celo brisače s svojim imenom.

Psihološke delavnice za hišne ljubljenčke

Verjetno si se tudi ti vprašala, kako po takem razvajanju na počitnicah  svojega ljubljenčka pripraviš do tega, da se bo z veseljem vrnil s tabo domov in te ubogal tudi, če bodo na domačem meniju le briketi. A če si v hotelu, ki je zares prijazen do živali, naj te to ne skrbi, saj ga lahko pred koncem dopusta odpelješ na posvet k pasjemu psihologu v hotelsko ordinacijo. Ta bo rešil vse njegove težave, raziskal njegova pretekla življenja, tebe pa naučil komunikacije in načinov, kako ravnati z njim, da te bo ubogal.

Letalska družba izključno za hišne ljubljenčke

Ko se odpravljaš na počitnice v različne kraje, kamor je potrebno poleteti z letalom, in želiš s seboj popeljati tudi svoje štirinožne prijatelje, je to seveda mogoče, a pod določenimi pogoji in pogosto tako, da živali potujejo v prtljažnih prostorih.

Leta 2009  pa je bila v Združenih državah Amerike ustanovljena nenavadna letalska družba Pet Airways, ki je namenjena izključno prevozu živali. Ustanovitelji so letalo preuredili tako, da se živalim ni potrebno prevažati v prostoru za prtljago, saj so namesto sedežev za ljudi v glavni kabini pripravili prostore z udobnimi kletkami za 50 živali. Na krovu štirinožne potnike spremlja tudi stevardesa, ki jih vsake 15 minut nadzoruje, skrbi za njihovo udobje in dobro počutje ter jih po potrebi pospremi tudi na malo potrebo.

Zaenkrat boš tak luksuz svojim živalim lahko privoščili le na potovanju po Združenih državah Amerike, saj Pet Airways vrši lete le med različnimi ameriškimi mesti.

V naši bližini hotelov s tako ekstravagantnimi storitvami za živali sicer še ni, a med pestro ponudbo hotelov na različnih destinacijah, zbranih  v turističnem iskalniku www.gohq.com, boš zagotovo našla tudi take, ki bodo z veseljem sprejeli tvoje domače živali.