Najbolj hud festival - Teden Mladih 2010

Teden Mladih, največji in najbolj hud mladinski festival vseh časov, se že 16. leto zapored vrača na ulice Kranja. Od 7. do 15. maja se bo v Kranju zagotovo dogajalo!

3. 5. 2010

Odvilo se bo več kot 100 glasbenih, športnih, kulturnih, izobraževalnih, humornih in plesnih dogodkov, kar skupaj tvori nenormalno hud festival.

Bogata bera izvajalcev!

Kot vsako leto, bo tudi letošnji Teden Mladih, poln zanimivih in žanrsko raznolikih koncertov. Nastopili bodo Dan D, Mi2, Crvena Jabuka, Nude, Mit, Mala Suerte, Neža & Godalika, Kud Idijoti, Veseli Svatje, The Tide, Difaso, Sirotinje, Shoeshiners, God Scard, The Morrons in mnogi drugi.

V okviru dogodka 'Hip-Hop za Ugando' boš lahko poslušala večino slovenskih rap izvajalcev, od tistih malo manj prepoznavnih, ki si v sceni še utirajo svojo pot, pa vse do bolj zvenečih imen kot so Klemen Klemen, Kosta, Trkaj, Doša in Nikolovski.

Poskrbljeno bo tudi za navdušenke elektronske scene, ki bodo na različnih dogodkih lahko prisostvovale Vibe Department z J Maijk-om, Outwork ter Alpha Male – NewDiscoElectroPopTunes.

Dobrodelno!

Event bo letos dobrodelno obarvan, saj bodo nastopajoči honorarje namenili medicinsko-humanitarni odpravi v Ugando, ki bo na samem dogodku tudi predstavila svoj projekt.

... in športno!

Teden mladih vzdržuje tudi športni duh, zato bo poskrbljeno tudi za športne navdušenke, ki bodo lahko sodelovale na turnirju v badbintomu, v mali odbojki, se podale na tek po ulicah Kranja, svojo postavo pa izpopolnile na skupinski vadbi Migaj s Tednom Mladih.

Turnirji v namiznih igrah pa bodo po drugi strani odlična priložnost za punce, da moškim pokažemo svoje adute in jih premagamo v taroku, pikadu ali igri Naseljenci otoka Catan.

Vsekakor ne smeš zamuditi tudi tradicionalnega Rastur Partyja z množico skaterjev ter Noč Silakov s kupom mišičnjakov.

Smeha polna kapa!

Za trening trebušnih mišic bodo poskrbeli starejši, izkušeni improvizatorji na Improvizacijskem večeru pred Down Town-om (Boštjan Gorenc-Pižama, Vid Sodnik, Jaka Šubic, Rok Bohinc in Sašo Stare) in mlajši improvizatorji, ki se bodo na Tekmovanju za mladega Maestra Tedna Mladih pomerili za najboljšega mladega improvizatorja. V okviru Buchanologije boste lahko spremljale stand up komike Klemna Bučana, Perico Jerkovića in Mladena Pahovića, na Večeru stand up komedije pa bodo na Glavnem Trgu nastopili Vid Valič, Ivan Šarić in Sašo Stare ter pred njimi še trije mlajši komiki Nejc Šmit, Matevž Vugrin in Mirza Tvrdković.

Smeh bodo povezali tudi s kulturo, saj boš na kranjskih ulicah lahko priča gledališču Birokrat ter improviziranemu Uličnemu Muzikalu.

Trenutek za film!

Za mlade filmoljubkinje bo organizirana filmska delavnica, preko celega tedna pa se bo odvilo še mnogo filmskih, potopisnih in literarnih večerov.

Fotografijo in modo!

Skozi unikatni objektiv fotografov boš lahko gledala na eni izmed mnogih fotografskih razstav, v ustvarjalni delavnici ustvarila svoj cvetlični aranžma, si ogledala modno revijo in razstavo skic mladih oblikovalcev in se udeležila številnih okroglih miz, plesnih večerov in plesnih delavnic.

Čisto tvoj Cosmopolitan!

Udeležba je obvezna tudi na coctail delavnici, na kateri si boš lahko zmešala svoj Cosmopolitan ;) 

Tedna mladih torej nikakor ne smeš zamuditi. Celoten program si lahko ogledaš na domači strani festivala tm.ksk.si.

Pozor, minister za zdravstvo opozarja:

Preprosta hudost festivala ti lahko raznese glavo.