Naj kuharski blogi: Za vse cosmo gurmanke

Ne muči se z listanjem po kuharskih buklah, raje odklikaj jed, ki jo želiš pripraviti (v eni od 50 različic bo tudi preprosta ali prav takšna, kot si si jo zamislila).

Naj kuharski blogi (foto: Shutterstock) Shutterstock
22. 2. 2012

Na svoj priljubljeni blog odtipkaj besedo kosilo in v hipu se bo pogrnil prt z idejami za ves teden.

kulinarika.net

Tu boš hitro našla recept, ki ti ustreza za pripravo, ideje za kosilo se pišejo vsak dan sproti, uporabniki spletne strani pa so polni domislic in idej, tudi te, kako pripraviti domač in zdrav čokolešnik ter kje kupiti posamezne sestavine.

jazkuham.si

Recepti znanih Slovencev, videonasveti in triki za lažje vihtenje kuhalnice, recepti po kategorijah ali receptih in super domislica – Kaj imate v hladilniku in Kaj boste pekli – ti označiš, katere sestavine bi rada uporabila, program pa ti v hipu predlaga recepte.

gurman.eu

Všečkamo najboljše kombinacije živil iz chefovega kotička in postajamo prave moj­strice v kuhanju. Ko se seznanimo še s someljejevimi recepti, pa na super večerjo lahko brez skrbi povabimo tudi največje gurmane.

m.okusno.je

Okusni recepti, ki vzbujajo domišljijo. Pregledne kategorije zdravo, domače, sezonsko, priložnostno, težavnostna stopnja in čas priprave so dodatna spodbuda za klik na okusno pripravljeno stran.

veggeblog.blogspot.com

in zeleniponedeljek.si

Če rada glodaš zelje, a ga vsakič pripraviš enako in že nujno potrebuješ malo spremembe, ali pa bi ga končno rada začela griz­ljati, ker je zdravo (pa ne veš, kako ga pripraviti, da bo najbolj okusno, klikni na bloge z vegetarijanskimi recepti).

Tuji blogi

ki nam vedno znova vzbujajo apetit ter spodbujajo ustvarjalno ž(i)lico:

foodgawker.com – galerija slik in receptov

Pregledne kartice s slikami jedi, ki v hipu vznemirijo brbončice, te peljejo do najrazličnejših receptov z različnih okusnih blogov, pripravljene tudi za uporabo na iPhonu.

thisweekfordiner.com – ideje za ves teden

Okusne ideje, napotki, tudi to, kako porabiti ostanke hrane ali sestavin, zato boš od zdaj naprej res lahko hodila le enkrat tedensko na tržnico ali v supermarket. Obožuješ najrazličnejše napitke? Tudi teh je toliko, da boš težko preizkusila vse …

cannellevanille.com – za žensko dušo

Najbolj ženska spletna stran z recepti, predlogi za dekoracijo ali uživanje v najrazličnejših jedeh; tu najdeš recept za najbolj krhke piškote in preprosto, a učinkovito dekoracijo. Preprosto in ljubko.

honestcooking.com – za svetovljanke

Kulinarična popotovanja po svetu, dogodki, pokušine, intervjuji, reportaže  in čisti užitki – na tej strani se ne boš ustavila pri enem receptu, temveč boš potovala po vsem svetu in poskušala narediti najbolj nemogoče jedi … ker si pač svetovljanka.

Besedilo: Petra Arula, foto: Shutterstock