Naj bo 2014 en sam velik ŽUR!

Življenje si popestri z zabavo. Tu je tvoj seznam, da boš bolje živela, ker si to presneto zaslužiš.

Naj bo 2014 en sam velik ŽUR! (foto: Shutterstock, profimedija, promocijsko gradivo) Shutterstock, profimedija, promocijsko gradivo
9. 1. 2014

Privošči si!

Naj bo merilo tvojega uspeha to, koliko se zabavaš: ko se zabavaš, si bolj produktivna in pritegneš ljudi k sebi. Tudi študij na faksu 'spremeni' v zabavno spoznavanje novosti, projekte v službi pa v zabavne priložnosti za nove izzive.

Naj bodo vesele urice bolj vesele in vroče

Tvoja misija letos: Poišči. Lokal. Z vročimi. Natakarji. Zakaj ne bi bil vsak večer s puncami tako noro zabaven, kot so dekliščine? Zberi svoje punce in odpravite se na naslov, ki obeta veliko posladkov za oči. Nič ni narobe, če gledaš (in me vedno gledamo). To je navada s Cosmo uredništva, ki čudežno vpliva na razpoloženje v naši pisarni.

Nekomu drugemu popestri življenje

Naredi kaj lepega za ... nekoga. Prijateljici lahko kupiš ogrlico, ki si jo že dolgo želi, sosedi pomagaš nesti težke vrečke ali opraviš kakšno prostovoljno delo. Ko osrečimo druge, osrečimo tudi sebe. Deluje. Vedno!

Reci JA!

Ni treba, da misliš, da moraš biti vedno povsod. Le ja uporabi pogosteje, kot si ga do zdaj.

Odpravi se kam

Pričakovanje potovanja ti lahko zelo popravi razpoloženje – celo za več časa, kot trajajo dobri občutki, ko se vrneš nazaj. Olajšaj si potovanje, tako da boš opravila raziskavo na spletu. Obstajajo celo spletne strani, kot je GetGoing.com, ki zate izberejo, kam boš šla, če jim le poveš, kaj imaš rada. Vtipkaš smer (Tajska!) ali doživetje (plaže!) in ponudijo ti možnosti, ki si jih lahko privoščiš.

Dolij si pijačo

Vključi sadje – in celo zelenjavo! – v svoj repertoar koktajlov. Osvežujoči so in videti kot sončna svetloba.

Sladko-grenek

koktajl

 • 30 ml tekile, prepojene z okusom ananasa
 • 15 ml meskala
 • 15 ml camparija
 • 22 ml limetinega soka
 • 22 ml sladkornega sirupa

Sestavine premešaj v visokem kozarcu. Dodaj kocke ledu in ananas za okras.

Seksi devica

koktajl

 • 22 ml svežega limoninega soka
 • 30 ml sladkornega sirupa s timijanom
 • 60 ml sveže izcejenega soka kumare
 • 90 ml gazirane vode

Prve tri sestavine daj v mešalnik za koktajle. Pretresi z dvema kockama ledu. Nalij v kozarec čez led. Dolij gazirano vodo. Okrasi z vejico timijana in tankimi rezinami kumare ali limete.

Melone naprodaj

koktajl

 • 60 ml tekile
 • 30 ml svežega soka lubenice
 • 15 ml soka limete
 • 15 ml agavinega sirupa

Sestavine daj v mešalnik za koktajle, poln ledu. Dobro pretresi in precedi v širok kozarec na peclju. Okrasi z rezino lubenice.

Utrdi svoje kuharsko znanje

Naloži si aplikacijo How to Cook Everything. Polna je noro preprostih receptov in osnovnih kuharskih nasvetov, ki te bodo naučili ustvarjati čarovnije v kuhinji.

Kar pogumno

Nič se ne 'šparaj' in pripravi zabavo z večerjo. Večkrat premisli o vsaki podrobnosti, nič ni narobe, če si preveč ambiciozna in živčna. Vsi gremo skozi takšen krst. Brazgotine, ki nam ostanejo po tem, gradijo značaj. Če pa si le želiš ohraniti mir, nekaj cosmo nasvetov: Bodi organizirana. Vse pripravi vnaprej, določene stvari celo skuhaj vnaprej.

 • Izberi recepte, za katere se vse lahko pripravi že prej, da ne boš kot muha brez glave, ko prispejo obiski.
 • Ne pozabi na glasbo – pripravi jo glede na tematiko.
 • Ko gostje pozvonijo, imej pijačo zanje že v rokah.
 • Spoznaj vse med seboj in se potrudi, da pogovor steče.

Ustvari pravo vzdušje

modrček

Obleci se kot seks bomba le zato, da se boš sama dobro počutila. Drugi sicer ne bodo videli, kaj imaš oblečeno spodaj, a če se zaradi seksi krpic ti počutiš dobro, jih kar obleci, punca!

Zapelji ga z lasmi

Nežno božanje z lasmi po njegovem golem telesu ga bo razvnelo, vendar morajo biti lasje mehki. Nanje nanesi čudežni eliksir Moroccanoil, ki preoblikuje lase iz poškodovanih v sijoče, gladke in obvladljive.

Hej, ti vroča stvarca

Stanovanje preobleci v super seksi brlog: prižgi svečke ali zapeljivo eterično olje (ylang ylang, cimet in sladka mandarina so omamni), blazine in odejice naj bodo povsod po stanovanju, zapeljive spodnjice obesi na rob svojega predalnika ali pusti seksi rutko za prevezo oči na blazini, ko veš, da bo prišel do tebe pozneje tistega dne. Vsakič, ko se boš ozrla po stanovanju, te bo mravljinčilo ... še preden se bo prikazal.

Med rjuhami

Pusti pečat z omamnim vonjem ženstvenih lesnih not in mehkobe cvetja. Preden se podata v gnezdece, posteljnino rahlo odišavi, tako mu bo tvoj vonj ostal še dalj časa v spominu ali ga bo spomnil na trenutke, ko se boš z njim spet odišavila.

Ostani doma in se ves dan objemaj

Imaš koga rada? Ni razloga, da bi šla kam, če se doma lahko tako ... mmm ... zabavata.

Naj traja za vedno

Ustvarjaš neverjetne spomine; zdaj si jih moraš le zapomniti. Začni pisati dnevnik ali vsak dan naloži eno sliko v album svojega leta.

Zapiši si stvari v koledar

koledar

Naj bo cosmo koledarček ali katerikoli drugi – izbire imaš na pretek, ti pa še vedno pozabljaš, kje bi morala biti. Ko si boš zapisovala, ti bo to ostalo vtisnjeno v spomin. Nam je všeč rokovnik Čarobno leto 2014, saj nas poleg koledarčka in lepih slik navdihuje z mislimi, ki nas spomnijo, da je življenje lahko lepo in ena sama zabava, če se le tako odločimo.

Nauči se nekaj novega

Si se vedno želela naučiti rolkati ali plesati step? Naredi to – samo zase. Ukvarjanje z novimi veščinami nam odpre duha, obogatimo se z novimi izkušnjami in spoznamo nove ljudi. V prevodu: cel žur.

Pripravila: Petra Arula