Nagradni Tušev izziv: 100 evrov za top recept z LUŠTnim paradižnikom!

Na facebookovi podstrani Tuševih LUŠTnih idej klikni na Všeč mi je in prispevaj LUŠTno idejo za pripravo paradižnika. 

14. 6. 2012 | Promocijsko sporočilo

Najbolj kreativne slike in recepte bodo nagradili s 100 evri na Tuševi darilni kartici in dobrotami slovenskih pridelovalcev!

tus-slovensko

In da bo tvoja LUŠTna ideja zares prišla do izraza, imej v mislih, da so glavna sestavina tvojega receptu le najboljši med paradižniki -  in to so LUŠTni paradižniki.

Obran, odpeljan in prodan!

V enem samem dnevu!

LUŠTne paradižnike s prekmurskega konca odlikuje izrazit vonj in zares pristen okus po pravem paradižniku - torej okus, ki smo ga v zadnjih letih mnogi kupci že močno pogrešali. Ta paradižnik prav tako odlikuje tudi izjemna svežost.

V trgovine in do kupcev najde pot že po manj kot dnevu od njegovega pobiranja.

Tuš - spoštujemo slovensko!

In zakaj je ta paradižnik tako zelo dober?

LUŠTen paradižnik prepoznaš po izrazitem vonju in še boljšem okusu.

Videti je kot paradižnik, ki ga pridelaš na domačem vrtu in takšen je tudi njegov okus. Plodovi so lepo okrogli, sočni in mesnati. Ker naravno dozorijo na soncu in so obrani le kakšen dan, preden ga lahko kupiš v trgovini, ohranijo vse svoje najboljše lastnosti pravega paradižnika in zagotavljajo kakovost, ki so jo želiš.

Paradižnik je, kot večina povrtnin, sestavljen pretežno iz vode, malo beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov. Vsebuje veliko vitamina A in C ter minerale v sledeh, posebej kalcija, magnezija in železa. Značilno rdečo barvo paradižniku daje likopen, ki je eden najboljših antioksidantov, kar jih poznamo. Dlje kot paradižnik pustimo zoreti na soncu, boljšo barvo in okus ima.

LUŠTen paradižnik z ekološkim bonusom!

Za povrh vsemu dobremu pa je pridelava LUŠTnega paradižnika tudi naravi prijazna, saj uporablja tehnologije, ki zmanjšujejo negativne vplive pridelave na okolje in zdravje ljudi.

Za ogrevanje rastlinjakov uporabljajo geotermalno vodo, ki ji preko toplotnega izmenjevalca odvzamemo le toploto. Za zatiranje škodljivcev skrbijo njihovi naravni plenilci, rastline, vzgojene iz gensko nespremenjenih semen pa zalivamo z zbrano deževnico. To so le glavne sestavine njihovega uspešnega sodelovanja z naravo, seveda pa k varovanju narave prispevajo tudi drugi elementi, kot je naravi prijazna embalaža, v kateri se prodaja LUŠTni paradižnik, kratke transportne poti, ki jih opravi do trgovin, in drugo.

No, zdaj veš!

Boš zdaj vendarle prispevala kakšno noro dobro fotografijo ali pa zares dober domači recept za pripravo jedi iz paradižnika, ki bi jih 'še angelčki jedli, če bi ritke imeli' - kot so njega dni pravile naše praprababice ;)