Nagradni izziv: Dobro je biti ženska!

Da so ženske očarljiva bitja, je nesporno, a le za nekaj njih bi lahko rekli tudi, da so ... fascinantne!

4. 2. 2009

To so ženske, ki se odlično počutijo v lastni koži!

To so ženske, ki bi - če bi jim bilo dano ponovno izbirati - gotovo spet izbrale, da bi bile ženske.

To so ženske, ki jih dualnost njihove biti ne bega, temveč navdušuje. So tiste, ki si upajo biti vse, kar so:

 • močne in ranljive,
 • nežne in trdožive,
 • brezkompromisne in sočutne,

Fascinantno!

Še posebno, ker so takšne navkljub ...

Zatohlosti skrivnosti

Do nedavnega so ženske učili, da je praktično vse, kar ima opraviti z njihovimi telesi in telesnimi funkcijami, umazano. In čeravno večini žensk to sporočilo ni bilo posredovano na tako ekspliciten način, so mnoge odrasle v prepričanju, da je za življenje v ženskem telesu normalno, če se zrcali skozi občutke sramu in zadrege.

Tudi danes, čeravno bolj subtilno kot v polpreteklem obdobju, se dekleta kmalu 'naučijo', da pred svojim očetom ne gre govoriti o spolnosti in še manj o ženskem mesečnem perilu. Ker oče v hčeri arhetipsko pooseblja svet moških, jo to uči, da naj bi se svoje ženskosti sramovala. In če se - za nameček - iz strašne osebne zadrege še njihova mati ne upa odkrito spregovoriti o menstruaciji in z njo vsem, kar prinaša spolna zrelost, postane nekaj, kar je samo po sebi povsem naravno, en sam velik in strašen tabu. Ta se zaje v psiho odraščajoče ženske in postane neizčrpen vir hudih notranjih stisk, strahov, sramu in zadrege.

'Biti ženska' postane ... Uf.

Lahko bi bilo čudovito

Že z nekaj zdravorazumske prevetritve dejstev je hitro jasno tudi laiku, da sta sram in zadrega na tem mestu povsem deplasirana. Biti ženska – iz mesa in krvi – je namreč vse kaj drugega kot le nekaj 'umazanih' in s 'sramom' povezanih telesnih procesov.

Biti ženska je v resnici nekaj ... fascinantnega!

Največ možnosti, da dekleta nekoč odrastejo v prave, fascinantne ženske, pa imajo prav tista dekleta, katerih matere so pri sebi davno opravile s predsodki do lastne telesnosti in katerih očetov tako zelo ne ogroža hčerina prebujajoča se ženskost, da je sposoben reči:

"Draga hči, postajaš mlada ženska, kar je čudovito! Poglej, tale odličen portal z mestrualnimi koledarčki sem zadnjič po naključju našel na spletu. Prepričan sem, da ti bo prišel še kako prav."

In ne, seveda ni nujno, da to pove prav s temi besedami!

Spregovorimo raje odkrito

... tudi o t.i. damskih vložkih.

Na tem mestu bi sicer lahko govorili tudi o tem, kako so si včasih pomagale naše mame in babice (a te raje vabimo, da si več o tem prebereš tukaj), in raje na kratko, jedrnato, predvsem pa odkrito predstavili vložke Cathrine Care Free – Soft:

Ultra tenki vložki Cathrine Free Soft se odlično prilegajo, pri tem pa ohranjajo svojo obliko in zadržujejo tekočino v notranjosti vložka. Na voljo so v treh različicah glede na jakost menstruacije.

 • Normal plus so vložki s krilci srednje velikosti, namenjeni dnevni uporabi pri normalni jakosti menstruacije.
 • Super plus oznako nosijo večji vložki s krilci, primerni za uporabo v dnevih z močnejšo krvavitvijo.
 • Night daljši vložki s krilci omogočajo varno in udobno zaščito ponoči.
A zakaj smo izmed mnogo vrst različnih damskih vložkov, ki jih je danes moč dobiti na tržišču, predstavili prav te?

Zato, ker so:

 • mehki, prilagodljivi in narejeni iz najkakovostnejših materialov,
 • nežni do tvoje kože in zanesljivi za vsak dan,
 • na voljo v več različicah glede na jakost menstruacije in tvojih lastnih, specifičnih potreb.
Obvezno beri dalje!

Neskončno veliko je razlogov

Zakaj je dobro biti ženska?

Z nagradnim izzivom te namreč želimo pripraviti do razmišljanja o tem, zakaj je dobro biti ženska. In prepričani smo, da ti idej zlepa ne bo zmanjkalo, saj je razlogov za veselje praktično neomejeno.

Če se torej domisliš kakšnega še ne slišanega, zanimivega, predvsem pa iskrivega razloga, zaradi katerega si najraje od vsega prav ženska, ga vpiši na našo spletno stran tukaj.

Se ti zdi naloga pretežka? Ah, daj no. Saj si vendar ... ženska!

Naj te izdatno motivirajo še nagrade

Vsakršna aktivnost v tej rubriki se ti bo namreč izdatno izplačala:

 • tedensko bomo poiskali in nagradili tri najboljše komentarje z ženskimi tangicami,
 • prav tako tedensko bomo nagradili tudi tri najboljše izjave z darilnimi kompleti higienskih vložkov Cathrine Everyday,
 • in na koncu tega našega nagradnega izziva bomo izbrali in nagradili še najboljšo izjavo izmed najboljših izjav z darilnim kompletom kozmetike Clinians.

P.S.

Pravila nagradnega natečaja

'Zakaj je dobro biti ženska'

Ta pravila določajo način prirejanja nagradnega natečaja Cathrine z naslovom 'Zakaj je dobro biti ženska'.

Organizator natečaja je podjetje AM Ljubljana, d.o.o., in ga organizira v imenu naročnika Šampionka d.o.o., Bukovica 47 A, 5293 Volčja Draga.

 • Prijave prispevkov na natečaj potekajo od 26.januarja 2009 do vključno 9.marca 2009
 • Glasovanje poteka od 26.1.2009 do 9.3.2009, pri čemer se bo upoštevalo vse glasove, ki bodo prispeli do 9.3.2009 do polnoči.
 • Posamezni uporabnik lahko sodeluje na natečaju s poljubnim številom prijav izjav in komentarjev.
 • Glasovalci s številom oddanih glasov in povprečno dodeljeno oceno določajo vrstni red izjav in zmagovalno izjavo natečaja.
 • Žirija treh članov vsak teden določi 3 najbolj duhovite komentarje in 3 najboljše izjave, ki prejmejo nagrade, ki jih podeli naročnik. Žirija ocenjuje vse prispele komentarje in izjave, ki prispejo v tednu med ponedeljkom od vključno 12. ure do ponedeljka do vključno 12. ure.
Kriteriji žirije za izbor tedensko podeljenih nagrad so zanimivost, kreativnost in aktualnost izjave in duhovitost komentarjev.

1. Kako sodelujem?

Na natečaju lahko sodelujejo vsi uporabniki spletne strani, ki potrdijo strinjanje s pogoji natečaja in pravilno izpolnijo zahtevane podatke.

Glasujejo lahko vsi uporabniki in obiskovalci spletne strani.

2. Pravila in pogoji sodelovanja

Uporabnik mora ob vpisu izjave ali komentarja izpolniti vse podatke, ki so potrebni za vpis. V primeru navedbe nepopolnih, nepravilnih, neresničnih podatkov ali iz drugih upravičenih razlogov, ima organizator pravico, da vpis zavrne.

S tem ko uporabnik objavi svoj prispevek, se šteje, da na natečaju tudi sodeluje. Posamezni uporabnik lahko sodeluje na natečaju s poljubnim številom izjav in/ali komentarjev.

Sodelujoči se strinja, da ne bo v nobenem primeru v objavo posredoval prispevkov, na katerih bodo tretje osebe brez njihove privolitve, prav tako pa ne bo posredoval vsebin, ki bodo vsebovale kakršnekoli druge podrobnosti, zaradi katerih ali na podlagi katerih bi bile lahko prizadete katerekoli pravice tretjih oseb.

Vsi sodelujoči na natečaju organizatorju brezplačno podeljujejo prostorsko in časovno neomejeno pravico uporabe objavljene izjave ali komentarja, ki je bil prijavljen na natečaj. Uporaba vsebine zajema zlasti pravico do javne objave, dajanje na voljo javnosti, javnega predvajanja, javnega prikazovanje, kopiranja, prevoda, pravico do uporabe dela prispevka in distribucije objavljenih prispevkov - za kakršenkoli namen (vključujoč za uporabo v marketinške in promocijske namene), vse po lastni presoji organizatorja.

Ostalo

Organizator si pridržuje pravico, da, brez kakršnihkoli obveznosti do sodelujočega, vsebine, ki prikazujejo nasilje, orožje, droge, ki so žaljive, rasno nestrpne, obscene ali so po mnenju organizatorja iz kakršnegakoli drugega razloga neprimerne, ne objavi ali umakne s spletne strani in sodelujočega, ki je vsebino objavil, izloči iz natečaja.

Glasovanje in ocena

Izračun končne ocene glede na število glasov in povprečno oceno se opravi računalniško po naslednji enačbi:

Končna ocena = (vsota vseh osen) / (št. ocen + 100)

Glasovanje poteka od dneva, ko je sodelujoči v skladu s temi pravili o natečaju objavil svoj prispevek, do 9.marca 2009 do 24 ure.

Prepovedana je uporaba kakršnihkoli računalniških kod, škodljivih programov ali česarkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo, škodovalo ali omogočilo zlorabo glasovanja oz. natečaja. Takšno ravnanje ima lahko za posledico izključitev tekmovalca iz natečaja.

Organizator si pridružuje pravico do podaljšanja trajanja natečaja, o čimer bo sodelujoče in glasovalce predhodno obvestil na tej spletni strani.

Zmagovalec je avtor izjave, ki dobi najvišjo končno oceno. V kolikor je izjav z enako končno oceno več, določi zmagovalca tričlanska žirija z žrebom.

3. Nagrade

Organizator bo podelil naslednje nagrade za najboljše komentarje in izjave po izboru žirije:

 • 6 x ženske tangice Cathrine
 • 6 x darilni komplet higienskih vložkov Cathrine Everyday
 • Organizator bo podelil glavno nagrado za izjavo z najvišjo končno oceno
 • 1 x darilni komplet kozmetike Clinians

Nagrajenci bodo o nagradah obveščeni po elektronski pošti. Nagrade bodo poslane nagrajencem po pošti najkasneje en teden po izbboru.

V kolikor bi obstajal sum, da je kateri izmed finalistov do svoje uvrstitve prišel na nepošten način (z uporabo avtomatiziranih skript, prikrivanjem IP naslova, ipd.), ima žirija organizatorja pravico takega tekmovalca izključiti iz natečaja, namesto njega pa izbrati naslednjega sodelujočega po vrsti z najvišjo končno oceno.

Denarna izplačila nagrad niso mogoča. Plačilo akontacije dohodnine za posamezno nagrado bo poravnal organizator nagradne igre. Morebitna doplačila dohodnine v skladu z letno dohodninsko odločbo gredo v breme nagrajenca.

Nagradni izziv bo trajal do vključno 9. marca.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri