Nagradna igra: Vstopnice za film Čista

Zakaj si ne bi ogledala filma Čista, ki prihaja v ljubljanski Kinodvor, brezplačno? Poteguj se za dve brezplačni vstopnici!

4. 1. 2007

Premiero filma si lahko ogledaš 4. januarja, film bo na sporedu Kinodvora še mesec dni, potem pa bo nadaljeval pot po slovenski Art kino mreži.

Tri cosmopolitanke, ki jih bomo izžrebali, bodo lahko na blagajni Kinadvor dvignile po dve vstopnici za brezplačen ogled filma. Elektronsko pošto s svojimi podatki (ime in priimek, naslov, telefonsko in davčno številko) pošlji na naslov nagrade@adriamedia.si.

O filmu

Film Čista je zgodba o odrasli ‘najstnici’, od heroina, odvisni rockerici, materi šestletnega sina, ki je po smrti moža (v zabavni industriji prav tako neuspešnega rock pevca, na koncu pa žrtve prevelikega odmerka) in po šestih mesecih pripora zaradi posedovanja droge nenadoma prisiljena narediti življenski obračun, se soočiti sama s sabo in z dilemo, kam in kako naprej.

Emily mora realnost treščiti po glavi, da začne spoznavati, da je bilo njeno življenje destruktivna fikcija in sanje o uspehu zgolj iluzija. Pri življenju jo ohranja misel, da mora popraviti zamujeno, se zbližati s sinom, ki jo zavrača. Film je prežet z zaupanjem, da se ljudje lahko spremenimo, Emily pa svojo preobrazbo gradi s pomočjo glasbe.

O režiserju in igralcih

V glavni vlogi nastopa Maggie Cheung, muza azijskega filma, okoli katere je Assayas zbral mednarodno igralsko zasedbo in glasbenike (Nick Nolte, Beatrice Dalle, Jeanne Balibar, James Johnston, Tricky), ki v filmu igrajo sami sebe, Maggie Cheung pa v filmu sama odpoje pesmi Davida Robacka (Mazzy Star).

Film je režiral Olivier Assayas, sin znanega francoskega scenarista Jacquesa Rémyja, vodilni avtor francoskega filma srednje generacije in ikona sodobnega svetovnega avtorskega filma.

Iz prve roke: trnova pot iz zasvojenosti

»Pot iz zasvojenosti ni lahka ravno zaradi kompleksnosti problema in mnogokrat se zgodi, da mora zasvojena oseba pasti na dno, da se sploh lahko sooči s sabo, s svojo okolico in se odloči za spremembo.

Redko se zmore iz zasvojenosti potegniti ven sama. Ponavadi potrebuje podporo bližnjih, terapevtski program, pozitivne spodbude. A vse se začne z željo. Z odločitvijo. Z upanjem. Vse ostalo potem pride na pot.« Dora Krstič, socialna delavka in družinska terapevtka (Društvo UP)

Pretresljivi izpovedi o poti iz zasvojenosti laho prebereš tudi v arhivskih člankih Cosmopolitana:

Peklenska cena za rajske občutke

‘‘Heroin je v moje življenje treščil kot bomba”

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri