Nagradna igra: Ugrabitev

Američanka Isabella je žena v Egiptu rojenega kemičnega inženirja, ki nekega dne izgine na letu iz Južne Afrike v Washington ... To je film, ki raziskuje sivo področje med dobrim in slabim in ne poda lahkih odgovorov.

26. 10. 2007

Scenarist Kelley Sane se je odločil napisati scenarij za film po zelo živahni debati s svojim prijateljem Markom Martinom o dokaj neznani vladni politiki glede "izrednih izročitev", ki dovoljuje ugrabitev tujih državljanov, ki naj bi ogrožali državno varnost, in zaslišanje v tajnih zaporih izven države.

Sane se spominja: "Z Markom Martinom, ki je tudi producent filma, sva se pogovarjala o možni zlorabi. Mark je predlagal, naj napišem scenarij, ampak sem moral kar precej razmišljati na to temo, saj ni preveč filmsko zanimivo, če nekdo samo vidi, kako ga ugrabijo in potem mučijo. Me je pa pretresla misel na družino izginulega, ki sploh ne ve, kaj se je zgodilo. Vsako leto iz več razlogov izgine na tisoče ljudi in lahko si samo predstavljam bolečino, ki jo doživljajo svojci izginulih."

Nagradno vprašanje

Dramo, ki je te dni prišla na naša velika platna, si boš lahko v družbi prijateljice ali prijatelja ogledala tudi ti. Še prej pa boš morala odgovoriti na naslednje vprašanje:

  • Kdo je igralka na uvodni fotografiji? V filmu igra vlogo Isabelle Fields El-Ibrahimi.

Namig: Odgovor išči tukaj!

Pravilen odgovor zdaj le še pošlji - skupaj s svojimi podatki (ime in priimek, naslov, telefonsko in davčno številko) - na nagrade@adriamedia.si, mi pa bomo čez nekaj dni med vsemi prispelimi odgovori izžrebali pet tistih, ki bodo po pošti prejele vstopnice za dve osebe.