Nagradna igra: Sizzla live!

Novembrski koncert kolektiva Fat Dance Promotions bo prava tolažba za vse ljubitelje reggaeja, ki jih vedno krajši in bolj mrzli dnevi počasi uspavajo. Prebudil jih bo Sizzla Kalonji, ki se bo s turnejo Ghetto Youth-ology ustavil tudi v Ljubljani.

20. 10. 2009

Sizzla je eden najbolj priljubljenih in predvsem kontraverznih reggaejašev novega tisočletja.

Njegov opus je izjemen, tako da celo najbolj zvesti privrženci težko sledijo številnim izdajam, njegov specifičen vokal pa je predmet občudovanja marsikaterega emsija. Priljubljen je tudi med hiphop, drum'n'bass in jungle DJ-i, kar se odraža tudi v pestri paleti remiksov njegovih komadov. Sicer sodi k družini Bobo Ashanti, ki združuje mnoge modernejše reggae izvajalce, med njimi tudi Capletona, Buju Bantona, Anthony B-ja in mnoge druge. Sizzla v tem okviru izstopa po jasno izraženih načelih in pogosto (pre)agresivnih besedilih, kar mu je povzročilo že nemalo težav. Po drugi strani pa je močan zagovornik mladine in izjemno spoštljiv do predstavnic nežnejšega spola. Mladim namenja tudi velik del zaslužka, saj je pred leti v revnem predelu Kingstona ustanovil komuno August Town, v kateri skrbi za mlade, jim odpre vrata v svet glasbe in jih odvrne od jamajške bede.

V studiu in na turneji ga spremlja slovita zasedba Fire House Crew, s katero bo Sizzla nastopil tudi v Ljubljani.

Pred njegovim koncertom bodo svoj set odrolali didžeji ekipe Roots In Session Sounds, prvič pa bo v Ljubljani koncertiral tudi BRO (Mate Brodar, nekdanji član Da Phenomene) z zasedbo The Towel Steelaz.

Nagradno vprašanje

Če imaš torej že tako in tako v načrtu, da se koncerta, ki bo 17. novembra ob 20. uri v Ljubljani (IOC Rudnik, nasproti E Leclerca), udeležiš in se nikar ne brani ene od dveh brezplačnih vstopnic, ki jih podarja InBox.

Odgovori na naslednje nagradno vprašanje:

  • Kje in kdaj se je rodil Miguel Orlando Collins alias Sizzla?
Odgovor poišči tukaj!

... in ga pošlji na nagrade@adriamedia.si (skupaj s svojimi podatki: ime, priimek, naslov in telefonska številka).