Nagradna igra: Pristni okusi poletja v Istri

Malvazija, oljčno olje in sivka imajo kar dva skupna imenovalca - to je čudovita Hrvaška in naša nagradna igra. Z našo tokratno nagradno igro bomo dve naši uporabnici razveselili s paketom, v katerem bodo zastopani predstavniki vseh treh.

21. 6. 2011 | Promocijsko sporočilo

Malvazija

Istrska malvazija je vinska trta in sorta belega vina iz družine malvazij ter eno najpomembnejših vin na Hrvaškem . Gre za suho, zlato – rumeno vino z zelenimi odtenki, polnega okusa s prepoznavno sortno aromo in prijaznega ter zaokroženega okusa. Malvazijo sortiramo pri temperaturi od 10°C ob jedeh z zelenjavo, testeninami v sirovi in smetanovi omaki, dimljeni ribi, kuhani in pečeni beli ribi ter kuhani teletini in svinjini.

Olivno olje

Oljčno olje, ki je že stoletja znano po svoji vrednosti tako v gastronomiji, kot tudi v alternativni medicini, je eden izmed pomembnih proizvodov  tudi na Hrvaškem. Oljčno olje se proizvaja v Istri, Kvarnerju in Dalmaciji.

Na Hrvaškem se največ oljčnih olj proizvaja na otoku Braču, ki ima več kot 500.000 oljčnih dreves.

Sivka

Hrvaška sivka se zaradi ekološke pridelave in ročnega sejanja in žetve uvršča med najbolj kakovostne v Evropi. Na najbolj sončnem hrvaškem otoku Hvaru se goji v idealnih klimatskih pogojih in na ugodnih gričevnatih tleh.

Sivka je idealen spomin, ter koristen in praktičen spominek, ki je primeren za avtomobil, pisarno, hišo. Zaradi njegovih zdravilnih lastnosti in opojnega vonja pa se priporoča proti stresu, glavobolu, za krepitev imunskega sistema.

Paket vseh treh je lahko tvoj, če boš odgovorila na naslednje nagradno vprašanje:

  • Kako še drugače rečemo plodu oljk - roda drevest iz družine oljkovk - iz katerih delajo oljčno oz. olivno olje? Namig: Spomni se družice s špinačo zasvojenega risanega junaka Popaja.

Žreb med vsemi, ki boste na nagrade@adriamedia.si (skupaj s svojimi podatki: ime, priimek, naslov) poslali pravilen odgovor, bomo opravili teden dni po objavi nagradne igre.

Še to: Obe srečnici (ali srečnika) bosta po našem obvestilu svoj nagradni paket dvignili na sedežu HTZ-ja na Gosposvetski cesti 2 v Ljubljani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri