Nagradna igra: Kiril Džajkovski z bendom

V petek ob 21. uri V Cvetličarno Live2 prihaja najuspešnejši in najbolj priznani ustvarjalec elektronike iz Makedonije in širšega balkanskega področja … si želiš na koncert?

25. 1. 2010

Kiril Džajkovski je makedonski skladatelj in producent, poznan po kombinaciji makedonske etno glasbe in elektronike. Označujejo ga za enega pionirjev balkanske elektronike, ustanovitvenega člana elektro benda Bastion in enega od članov legendarne makedonske skupine Leb i sol.

Udarno

Kiril nastopa z deset-člansko zasedbo, s katero je v zadnjih treh letih nastopil kot glavni nastopajoči na največjih glasbenih festivalih v balkanski regiji – Exit, InMusic Festival, Greenfest, Urbanfest itd. Njegova glasba je bila vključena na številne kompilacije po svetu, remiksirali pa so jo znani glasbeniki, kot so Bushwacka, Dreadzone, Danny Briottet, Nathan Coles in mnogi drugi.

Na novi plošči

Kirilov novi album je zopet eklektičen in sofisticirana mešanica, ki vsebuje breakbeat/dub/step electro groove z balkansko etno melodijo in instrumenti. Na plošči gostujejo mednarodni vokalni talenti kot so:

  • Ras Tweed (Kruder&Dorfmeister),
  • Esma Redžepova,
  • Nicolette Love (Massive Attack),
  • Patrick De Santos (Thievery Corporation),
  • MC Wasp in
  • TK Wonder.

Tudi filmski ustvarjalec

Kiril poleg solo albumov piše tudi glasbo za filme, televizijo in gledališče. Napisal, uredil in produciral je celotno glasbeno podlago za filme 'Dust', 'The Great Water' (nagrajen kot najboljši soundrack Filmskega festival v Valenciji 2005) in 'Balcancan' ter dodatno glasbo za  'Shadows'. Napisal je tudi glasbo za gledališko produkcijo 'Proud Flesh' in moderni balet 'La Capinera'.

Pričakuj večer energičnih elektro-balkan etno ritmov, ki te ne bodo pustili stati pri miru.

Nagradna igra – podarjamo 2 vstopnici

Ker smo prepričani, da tega koncerta ne bi rada zamudila, nam pošlji svoje podatke (ime, priimek, naslov in telefonsko številko) na elektronski naslov nagrade@adriamedia.si. Imeni dveh nagrajenk bomo na naši spletni strani objavili v četrtek.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri