Nagradna igra: Eric Morillo v Ambasadi Gavioli

Erici Morillo je redefiniral besedo DJ: "Tisti, ki zgolj izbira glasbo, ni DJ. Tisti, ki jo ustvarja, pa je!" Bi platinastega New Yorčana, ki je s prvo večjo plačo, ki jo je zaslužil kot DJ, kupil mami hišo, rada videla v akciji?

11. 3. 2008

V zameno za pravilen odgovor bomo izžrebali kar osem srečnic, ki bodo v soboto, 15. marca ob 23. uri v Ambasadi Gavioli, preverile, kako upravičen je njegov dober glas.

Nagradno vprašanje

  • Katero pesem je Eric zavrtel 11. septembra 2001?
nagrade@adriamedia.si

Da pa boš znala odgovoriti na to vprašanje, boš morala brati dalje ...

Po mega hitu se je osamosvojil

Eric Morillo je Ibizo odkril že leta 1994, torej letno dni zatem, ko je svet obsedel s komadom 'I Like To Move It', pod katerega se je podpisal kot Reel 2 Real. Eric je kmalu po tem komercialnem uspehu ustanovil svojo produkcijsko hišo Subliminal Records in nato precej uspešno slalomiral med ugledom undergrounda in splošnim uspehom.

V svojih referencah pridno beleži sodelovanja, od katerih nedvomno velja omeniti imena kot so Danny Tenaglia, Darren Emerson, Bob Sinclar, Macy Gray, Basement Jaxx, ter Sean P.Diddy Combs. Njegovi 'Subliminal Session' partiji na Ibizi, pa so že postali dediščina otoka. Morillo je bil znan kot DJ, ki je odigral po 30 setov na mesec, pa čeprav je moral z Malte leteti v Rusijo. Dve leti zapored je sodeloval v oddaji MTV Ibiza, zmag za najboljšega mednarodnega DJ-a pa ne šteje več in to raje prepušča drugim.

'Če hočeš biti dober, potem garaj.'

"Imeti rad glasbo, ni dovolj", pravi Morillo, "za uspeh moraš garati kot pes. Nisem hodil ven, nisem bil na zabavah. Samo jaz in studio, ki je bil del moje sobe. V igri ostaneš le, če si dovolj strasten do glasbe".

Začel je kot DJ brez denarja, kar seveda ni ravno izjemen podatek. Je pa bolj osupljivo to, da je s svojim prvim konkretnim plačilom mami kupil hišo:

"Moja mama je zaradi mene prestala dosti sranja in ker vsak mulec sanja, da bi nekoč mami kupil hišo, sem to res storil".

In še: Nepozabno!

Njegov nepozaben trenutek pa se je, tako vsaj pravi, zgodil 11. septembra takoj po napadu na ameriška dvojčka, ko je na Ibizi spustil pesem Franka Sinatre, 'New York, New York'.

"Ljudje so jokali in peli obenem. Tega ne bom pozabil nikoli".

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri