Nagradna igra Dramske šole Barice Blenkuš

Bi se preizkusila kot igralka? Dramska šola Barice Blenkuš ponuja eni od naših spletnih uporabnic priložnost brezplačnega obiska uvajalnega seminarja njihove dramske šole.

25. 8. 2010

In kaj boš morala za to storiti?

Odgovori na nagradno vprašanje:

Kdo izmed naštetih igralcev poučuje na DŠBB?

  • a. Lucija Ćirovič
  • b. Tina Železnik
  • c. Lado Bizovičar

Namig boš našla tukaj.

... in odgovor (skupaj s svojimi podatki: ime, priimek, naslov in telefonsko številko) pošlji na nagrade@adriamedia.si. Skorajšnjo bodočo igralko bo seveda določil žreb.

O Dramski šoli Barice Blenkuš

Dramska šola Barice Blenkuš, ki deluje od leta 1990, je neprofitna gledališka šola in eden izmed centrov otroške, mladinske in ljubiteljske gledališke ustvarjalnosti za odrasle v Sloveniji.

V Ljubljani jo je ustanovila igralka Barica Blenkuš, takoj po vrnitvi s študija dramske igre na Theatre-Ecole Catherine Brieux v Parizu.

Šola izvaja številne programe s področja gledališke in filmske pedagogike, pripravlja otroške in mladinske produkcije, delavnice in seminarje.

Kakšen je program šole?

Program šole, ki ga vsako leto obiskuje od 65 do 90 slušateljev,  je strokovno naravnan in načrtovan tako, da lahko spodbudi tako potencialen igralski talent  kot raziskovanje kreativnosti mladih ali odraslih slušateljev.

Večina programov/delavnic poteka skozi vse šolsko leto.

Predmeti, ki se poučujejo v DŠBB so:

  • Gledališka igra,
  • Igra pred kamero,
  • Improvizacije,
  • Tehnika diha, govora in glasu,
  • Odrski gib.

Kdo vse so bili slušatelji Dramske šole Barice Blenkuš?

Skozi generacije slušateljev, ki jih je bilo v teh 20 letih približno 2.000,  se je z dramsko igro srečalo nemalo število danes priznanih dramskih, igralskih, filmskih ustvarjalcev. Še več pa je slušateljev, ki so se pri njih naučili nastopanja, okrepili samozavest in razvili svojo karizmo tako, da jih sedaj vidimo na različnih življenjskih odrih: političnih, televizijskih, gospodarskih ...

Med njimi pa naj med igralkami omenimo: Laro Jankovič, Tjašo Železnik, Sašo Mihelčič, Barbaro Cerar, med igralci pa  Miho Nemca, Andreja Murenca, stand up komika Klemna Mauhlerja, pa še mnogo ostalih.

Več o tem na njihovi spletni strani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri