Nagradna igra: Dj-janje je umetnost!

Za Jeffa Millsa je večina prvič slišala takrat, ko je kot gost Montpellier Philharmonic Orchestra v skladbi "The Bells"dodobra pretresel dvorano.

25. 3. 2008

Toda etikete tehna se Mills ne bo znebil nikoli. Predvsem zaradi tega, ker je pred leti skupaj z ostalimi člani iz Undergroung Resistance spremenil Detroit v bojno polje, na katerem je tehno bil bitko z mainstreamom.

Odprt k ljudem

Danes Mills velja za enega tehnično najbolj izpiljenih eklektikov za mešalkami. Največje ameriško ime tehna nima nobenega pomisleka, ko mu pri miksanju nadebudneži gledajo pod prste:

Ljudem želim pokazati tehnike Dj-janja in upam, da s tem zbujam vsaj toliko pozornosti, da razumejo, kaj počnem«, je nekoč za BBC povedal Mills in dodal:

"Gre za neko formo umetnosti."

Jeff Mills verjame, da bo potrošnja glasbe v prihodnosti naraščala:

"Prižgeš TV in spremljaš krize, ki se vrstijo eno za drugo. Glasba je orodje, s katerim se lažje spopadeš skozi tak vsakdan. Ko so časi hudi, ljudje sami od sebe sporočila vpletejo v glasbo. Glasba je nek poseben način komunikacije."

Spretni prsti

Mills nima velikih bicepsov, ima pa hudičevo spretne prste. In če bodo tokrat v Ambasadi Gavioli vsi (da, tudi moški) pogledi uperjeni proti njegovemu DJ-pultu, potem vedite, da je Mills priredil show, ki se lahko kosa le s samimi začetki detroitovskega tehna. Videli boste lahko namreč živo legendo miksanja. Poglej si tudi tukaj (tehno v svoji najbolj čisti obliki) in tukaj (s filharmonijo)!

Nagradno vprašanje

Tokrat podarjamo kar deset kart za Ambasado Gavioli v soboto, 29.3., ko bo ob 23h nastopil veličastni Jeff Mills. Če te vstopnica mika, odgovori:

nagrade@adriamedia.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri