Nagradna igra: Čist simpl do mature in čez

Matura je že pred vrati. Te skrbi kako ti bo šlo? Boš uspela pravočasno ponoviti vse kar moraš znati na dan D?

15. 4. 2010

Saj vem, za ene predmete se ti zdi, da jih boš opravila z levo roko, pri drugih pa še malo odlašaš, ker ti res niso pri srcu in se ti tistih težkih knjig ne da prijeti v roko.

Ne boš verjela, obstaja enostavna rešitev za tvoj problem. Ti ime 'Čist simpl' kaj pove?

Z zbirko Čist simpl do super ocen

Gre za novo zbirko vadnic z obširno razlago za srednješolce. Namenjena je tako utrjevanju znanja za pripravo na posamezne teste v okviru štiriletnega guljenja šolskih klopi, kot tudi poglobljeni pripravi na maturo. Vsaka vadnica predstavlja zaključeno enoto posameznega predmeta, in je kot taka prilagojena zahtevam mature.

Vse kar ti preostane, je le še da vadnico odpreš, primeš svinčnik in začneš z reševanjem. Bogato oblikovanje poskrbi tudi zato, da bosta tvoja zbranost in zanimanje za osveževanje znanja vedno na visokem nivoju.

Trenutno so na voljo:

  • Slovenščina – književnost na maturi

Priročnik predstavlja razvoj svetovne in slovenske književnosti od časov najstarejših civilizacij do sodobnosti. Sistematično, pregledno in v kronološkem zaporedju predstavlja literarna obdobja in njihove značilnosti ter pripadajoče avtorje in dela.

  • Angleščina – maturitetne naloge

Vadnica v 35 poglavjih prinaša teme, ki so se med leti 2001 in 2008 najpogosteje pojavljale na maturi. Na koncu priročnika so še nasveti za pisanje eseja in pisma ter za pripravo na ustni izpit.

  • Španščina

Priročnik vsebuje besedila v španščini in številne naloge (z rešitvami), narejene po zgledu maturitetnih. V njem naslovnik najde tudi praktične nasvete, kako se spopasti z različnimi tipi nalog za bralno in slušno razumevanje, za slovnico in besedišče ter kako si čim bolje razviti zmožnost pisnega sporazumevanja.

  • Nemščina

Priročnik je namenjen vsem, ki se nemščino učijo v šoli, na tečajih, samostojno ali želijo osvežiti svoje znanje. V njem so obravnavane značilnosti posameznih besednih vrst (glagola, samostalnika, zaimka, pridevnika, predloga in prislova) in zgradba povedi.

Več o zbirki najdeš tukaj!

Brez frke do lažjega učenja

Kako se imenuje izdaja iz zbirke Čist simpl, ki prinaša predloge in trike za uspešnejše učenje?

  • Zafrknjena šola
  • Šola brez frke
  • V šolo po frko

Pravilen odgovor - poslan na nagrade@adriamedia.si (in ne pozabi pripisati svojih podatkov: ime, priimek in naslov) ti z malo sreče prinese eno izmed treh vadnic Čist simpl Slovenščina – književnost na maturi.