Nagradna igra: 50. Jazz Festival Ljubljana

Od 29. junija do 4. julija se obeta praznovanje z jazzom, katerega del si lahko tudi ti!

19. 6. 2009

Celodnevno dogajanje

Letošnji jubilejni 50. Jazz Festival, ki bo potekal na različnih prizoriščih (v Križankah, v Klubu Cankarjevega doma in na Letnem odru Gale hale na Metelkovi), bo poseben ne samo zaradi vrhunskih koncertov, ampak tudi zato, ker bo Klub Cankarjevega doma v času trajanja festivala odprt od 10. ure zjutraj, pa vse do treh ponoči.

Tam se bo dogajalo marsikaj – ob dobri jedači in pijači se boš lahko družila z ljubitelji dobre glasbe, prav tako z glasbeniki, odvilo pa se bo tudi nekaj odličnih koncertov (ki pa žal niso brezplačni!).

Uvod in zaključek

Festival bo otvorila razstava Hana Bennika, ki se bo nadaljevala s koncertom Hana Benninka & Guusa Janssena, zaključil pa ga bo večer Johna Zorna, ki velja za enega najbolj cenjenih glasbenikov in skladateljev zadnjih tridesetih let, ki še nikoli ni nastopil na ljubljanskem Jazz Festivalu.

Priporočamo

Ob koncertih (nekateri se bodo v Klubu CD odvijali že v popoldanskih urah) se bodo zvrstili številni spremljevalni dogodki, kot so razstava jazz fotografij in plakatov iz minulih let, predvajanje filmov z jazzovsko tematiko ... Zagotovo pa bodo zelo zanimivi naslednji dogodki:

  • Večer v Chicagu (v torek, 30. junija),
  • Koncert Avishai Cohena iz Izraela (v sredo, 1. julija),
  • Nastop Reggie Workman (v četrtek, 2. julija),
  • Večer z Johnom Zornom (v soboto, 4. julija) … in še mnogi drugi!
Podrobnejši program nastopajočih si oglej na uradni spletni strani www.ljubljanajazz.si, kajti na festivalu bodo letos nastopili glasbeniki iz kar 19 držav in skoraj vseh kontinentov – le predstavnikov iz Avstralije ne bo med nastopajočimi.

Nagradna igra

Ena bralka te novice, ki si želi obiskati festival in bo svoje podatke (ime, priimek, naslov in telefonsko številko) poslala na elektronski naslov nagrade@adriamedia.si, bo prejela brezplačno vstopnico za tri koncerte, ki se bodo v Križankah odvijali v sredo, 1. julija (ob 19.30 – Viva La Black feat. Keith & Julie Tippett, Louis Moholo in MinAfric Orchestra; ob 21.00 – Avishai Cohen; ob 22.30 – Paquito D'Rivera & Big Band RTV Slovenija), po koncertih pa bo lahko obiskala še zabavo v Klubu CD (ob 24.00 – Jazzland concert 1: Sidsel Endresen).

Ime srečne nagrajenke bomo v ponedeljek, 29. junija objavili na naši spletni strani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri