Na Žur z razlogom v Maribor z vlakom in ... novo Gutti majčko ;)

Le še trije tedni nas ločijo do že 9. Žura z razlogom, ki bo potekal v soboto, 7. maja, na Glavnem trgu v Mariboru.

20. 4. 2011 | Promocijsko sporočilo

Si.mobil skupaj s Slovenskimi železnicami vabi mlade, pripravljene na pomoč sovrstnikom v stiski in željne dobre zabave, da se v Maribor pripeljejo z vlakom. Vlak bo peljal iz Ljubljane in imel postanek v Celju, povratna vozovnica za Žur z razlogom pa bo na voljo 50 odstotkov ceneje.

Število mest je omejeno, vozovnice pa so že v prodaji.

Povratno vozovnico bo moč kupiti do vključno sobote, 7. maja, oz. do razprodaje prostih mest v predprodaji na prodajnih mestih INFO center Ljubljana, blagajna PIC Ljubljana, INFO center Celje in na blagajni PIC Celje. Cena povratne vozovnice s 50-odstotnim popustom na relaciji Ljubljana – Maribor - Ljubljana je 9,02 evrov na osebo, na relaciji Celje – Maribor – Celje pa 5,48 evrov na osebo. Nakup vozovnice je možen samo s predložitvijo letaka, ki se nahaja tukaj in povratnega SMS-a, ki se prejme ob donaciji BELIOBROC na 1919 in hkrati velja tudi kot vstopnica na dogodek.

Podrobnejše informacije o Žuru z razlogom in voznih redih posebnega ŽZR9 vlaka najdeš na spletni strani Orto.si, spletni strani Žura z razlogom, v facebook skupini Žura z razlogom in na spletni strani Slovenskih železnic.

Več o dogodku smo na naši spletni strani že pisali. Prebereš si lahko tukaj.

Naj pa te ob tej priliki vendarle razveselimo z eno veselo novico. Našla se je ljubka, žensko telirana majčka, ki jo eni od sodelujočih podarja skupina Gutti, ki bo ena od atrakcij na dogodku.

Cosmo & Gutti podarjata majčko!

Odgovori na nagradno vprašanje (katerega odgovor se skriva v spodnjem intervjuju):

  • V kakšnem odnosu je skupina Gutti s skupino Klaxons, nosilci programa Žura z razlogom v Mariboru?

... in nam odgovor pošlji na nagrade@adriamedia.si (ne pozabi zapisati svojega imena, priimka, naslova in telefonske številke, za davčno številko pa te bomo zaprosili naknadno, v kolikor boš izžrebana).

 

ŽZR9 predstavlja:

GUTTI

Skupina Gutti je lep dokaz tega, da se tudi v Sloveniji ustvarja svetovljanska glasba, ki odstopa od običajnih kreativnih praks v našem glasbenem in medijskem prostoru. Štiričlanski bend deluje šest let, fantje pa stavijo na melodičen avtorski rock z bogatimi kitarskimi atmosferami, v katerem se meša izročilo bendov kot so Verve, Oasis, Cure, Depeche Mode, Duran Duran ter sodoben kitarsko-elektronski indie zvok.

Producent njihovega prvenca All eyes on you iz leta 2008 je Peter Penko, kar tudi pove nekaj o kvaliteti in žanrski usmeritvi skupine. Fantje že pripravljajo nov album, kar nekaj svežih skladb  pa boste lahko slišali na njihovem nastopu na 9. Žuru z razlogom s Klaxoni, ki ga bo mariborski Glavni trg gostil v soboto 7. maja.

V zadnjem času hitro širite občinstvo in osvajate medijski prostor, pa vseeno: kako bi se na hitro predstavili tistim, ki še niso slišali za vas, pa bi radi, da vas ujamejo tudi v živo?

Če še niste slišali za nas, vam oprostimo. Vemo, da se v Sloveniji vsak dan pojavlja kopica nadebudnežev, ki bi radi peli in plesali za vas. Mi sicer ne plešemo, se je pa že zgodilo, da smo se nehote ujeli v lasten ritem in malce zamigali.

Koliko je za vaš zvok kriv producet Peter Penko? Koliko, če sploh, je vplival na sam proces ustvarjanja in izvajanja glasbe?

Peter Penko je kriv, zagotovo. On je tisti, ki nam je dodal vse tisto, kar zveni … hmmm ... kaj bi bila prava beseda? Drugače? Drugače za slovenske standarde, seveda. Penko je kul fant, ki ve kaj dela. Producent ni samo nekdo, ki šraufa gumbe, mora imeti know-how, idejo, srce. Poznati mora gumbe in glasbo. Pri nas je vse preveč folka, ki pozna samo gumbe, ostalega pa ne. Obenem zelo rad eksperimentira, kar nam je všeč. Ko delamo z njim, se ne sprašujemo, ali bo komad predolg, ali je preveč distorzije za radijske postaje, ali bo slovenski slehernik lahko vse to prenesel, če nas slučajno sliši. Kar je zelo hecno, ker se sami sebi zdimo zelo pop.

Kje sicer še črpate navdih za delo. Ne morem se znebiti občutka, da vam je blizu brit-pop-rock, bendi kot so Oasis, Verve, pa tudi nekaj elementov Depeche Mode je notri ... Skratka, ušesom zelo prijazna muzika.

Ja, ponavadi je tako, da te glasba, ob kateri človek odrašča, definira za celo življenje. Z leti se tudi glasbeni okus seveda spreminja ter širi, a tisto ostane. Pri delu skupine je bilo to recimo poletje '97, prvi poletni road trip v Veliko Britanijo, prvi rock festivali, "Cool Britannia" v polnem zagonu … Nekaj je bilo v zraku, prav sililo je v človeka, da naredi svoj bend. In smo ga.

Menda že ustvarjate glasbo za novo ploščo. Boste kaj od novega gradiva testirali tudi na ŽZR9?

Nove plošče v fizični obliki letos verjetno še ne bo, ker smo preleni in prepočasni, srčno pa upamo, da nam uspe spacati vsaj kakšen video ali dva, to bi bilo kar v redu. Sicer smo že začeli s snemanjem komadov, vseeno pa se te stvari pri nas ponavadi rade zavlečejo bolj kot bi hoteli. V Mariboru bo verjetno polovica repertoarja s prve plošče, ostalo pa bodo nove zadeve. Se veselimo!

Pojete v angleščini – zakaj ne tudi v slovenščini?

V slovenščini zaenkrat še nismo snemali, niti pisali besedil, nekako ni prišlo do tega. Morda bomo v prihodnje naredili kakšno pesem, ampak bo morala biti prava. Težko je delati nekaj na silo, glasba mora biti vedno iskrena in ustvarjena s srcem.

Kaj je vaš doslej največji ustvarjalno-glasbeni dosežek in k čemu stremite?

Težko bi izpostavili, kaj je do sedaj naš največji dosežek, ker smo pravzaprav šele nekje na začetku, za seboj imamo le eno ploščo. V teh nekaj letih je bilo sicer nekaj sijajnih trenutkov, recimo gostovanje v Berlinu, tudi kratka turneja po Srbiji je bila super izkušnja, to je bila stvar, ki jo bomo zagotovi ponovili. V bistvu je vsak aplavz, ki ga dobimo, svetloba za naše solarne celice, požene nas naprej.

Kratkoročno je sedaj pomembno, da se potrudimo in naredimo res dobro ploščo, o stvareh, ki so daleč pred nami, pa še ne razmišljamo veliko. Preprosto ni časa. Si pa seveda želimo, da bomo lahko nekega dne, ko bo vsega konec, rekli: vredno je bilo!

Na Žuru z razlogom boste ogrevali Klaxone. Kakšen je vaš odnos do njih?

Zaenkrat ga še nimamo. Poznamo njihovo delo, jih cenimo, a nihče v bendu ni ekstra mahnjen nanje. Je pa super, da počasi k nam prihaja vedno več aktualnih bendov s svetovne scene, kar oni zagotovo so.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri