Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center

V Ljubljani je povsem na novo zaživel 'Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center', ki je nastal kot plod sodelovanja Zavoda Ypsilon, projekta Simbioza in Zavarovalnice Triglav.

13. 9. 2013

Gre za prvi medgeneracijski center v Ljubljani, ki bo nudil prostor za stik med različnimi generacijami in čez celo leto omogočal intenziven prenos različnih znanj.

Na pomoč priskočili iz gospodarstva

"V Zavodu Ypsilon smo izredno veseli, da je gospodarstvo ponovno pokazalo, da mu ni vseeno," je na otvoritvi centra povedala Petra Kocjan, direktorica Zavoda Ypsilon.

"Za to, da smo medgeneracijski center lahko odprli ljudem, so namreč zaslužna predvsem podjetja, ki so podprla delovanje samega centra in s tem pokazala, da razumejo pomembnost medgeneracijskega sodelovanja, s tem pa so omogočila prostor za sodelovanje in soustvarjanje med generacijami."

Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center, ki ga na 240 kvadratnih metrih sestavljajo prostor za druženje, mala in velika učilnica, sejna soba ter pisarne Zavoda Ypsilon in projekta Simbioza, so poleg Zavarovalnice Triglav pomagala uresničiti tudi podjetja HP, Intel in Microsoft, ki so zagotovila računalnike in ostalo računalniško opremo. V medgeneracijsko sodelovanje verjameta tudi Si.mobil, ki je zagotovil pohištvo in dostop do interneta, in Steljes, ki je učilnici opremil z dvema interaktivnima tablama. Prostor za druženje je skoraj v celoti opremila spletna trgovina Mimovrste, ki je hkrati prispevala tudi dodatno opremo za različne aktivnosti, da bo druženje med generacijami še bolj zabavno.

Center je že pričel delovati!

Medgeneracijski center že v prihodnjem tednu prireja številne aktivnosti, zato so tako starejši kot mladi vabljeni k soustvarjanju programa.

Ana Pleško, vodja projekta Simbioza je povedala:

"Veseli nas, da Simbioza prehaja v trajnostno zgodbo in odprtje medgeneracijskega centra je odlična priložnost, da medgeneracijsko sodelovanje prepletamo vsakodnevno in preko različnih znanj in vsebin. Tako bo medgeneracijski center namenjen tako starejšim kot tudi mladim, kjer bodo imeli priložnost za druženje, učenje, zabavo in spoznavanje drug drugega. Ob tej priložnosti vabimo vse prostovoljce vseh starostnih skupin za izvedbo različnih aktivnosti – želimo si namreč, da aktivnosti medgeneracijskega centra soustvarjamo skupaj."