Na Tinin Kavč je ta mesec sedel Nejc Simšič

Ne predpisujeva zaresnih tabletk, odgovarjava pa na vprašanja in priporočava zdravo hrano, iskrenost do sebe in drugih ter veliko gibanja!

Na Tinin Kavč je ta mesec sedel Nejc Simšič (foto: Predalič) Predalič
11. 12. 2014

Nejc Simšič

je fant z najdaljšim zvezdniškim imenikom v svojem telefonu. Družabni kronist, voditelj oddaje Zvezde danes na Planet TV ter novinar revij Lea in Nova se je v tvoji najljubši svetovalnici odlično znašel in z veseljem pomagal Tini pri razreševanju tvojih tokratnih dilem.

Zvezdica sprašuje

Že od malih nog si želim biti prepoznavna in slavna, spremljam zvezdnike in si želim imeti takšno življenje, kot ga imajo oni. Preizkusila sem se že kot pevka, posnela sem nekaj pesmi, vendar nobeni založbi niso bile všeč, s čimer se ne strinjam. Vpisala sem se tudi v modno agencijo za reklame, snemanja in druga nastopanja, vendar me še niso nikoli izbrali.

Močno si želim, da bi lahko nastopila na kakšnem velikem odru, pred kamero ali pa da bi se znašla na naslovnici revije, seveda tudi Cosma :). Ne bom obupala, ker sem vztrajna in odločna, vendar pa bi potrebovala kakšen nasvet, kako naj dosežem svoje sanje.  - Zvezdica

Nejc svetuje

Draga Zvezdica, kot vidim, je želja po slavi pri tebi res velika! In če je želja velika, potem bo prišel tudi pravi trenutek zate, samo ne obupaj. Veliko ljudi me pogosto vpraša podobno, le da nekateri niso za to pripravljeni narediti ničesar, le biti slavni sami po sebi, ti pa, kot vidim, želiš za to tudi pokazati svoj talent. Slovenija je res majhna in pravi ljudje, ki ti lahko pomagajo do cilja, so v resnici le en klic stran. Da ne govorim o spletu in družbenih omrežjih.

V tujini je neki punci s podobnim problemom uspelo s pomočjo spletnih videov, kjer je objavljala kratke filmčke svojih nastopov, in s tem opozorila nase. Ne boš verjela, kakšno moč imajo danes splet in različna družbena omrežja, le na pravi način se moraš lotiti svojega projekta. Lepo je slišati, da vlagaš v svoj talent, zato ni vrag, da ti neki dan ne bo uspelo. Če pa še to ne bo šlo, potem ti preostane le še udeležba v kakšnem resničnostnem šovu, kjer boš zagotovo dobila pozornost in s tem tudi prepoznavnost, da opozoriš nase in na svoje talente.

Tina svetuje

Zvezdica, draga Zvezdica, preveč se trudiš. Stvari, ki so nam namenjene, pridejo v naše živ­ljenje z manj napora. Sama verjamem, da so blokade na poti postavljene z razlogom. Mogoče si za breme slave še premlada in prešibka in vesolje zgolj čaka, da boš za to dovolj dozorela. No, to je ena od možnosti, zakaj ti ne uspe, mi pa pride na misel še nekaj drugega: krč, ki ga imaš po toliko neuspehih, se nekako čuti navzven in najbrž ne oddajaš več prave energije.

Vem, da je laže govoriti kot narediti, a mogoče ne bi bilo slabo, če bi si poskusila reči: "Vseeno mi je, ali bom slavna ali ne, naj se zgodi, kar je najboljše zame!" Tako na nastope in avdicije ne boš več odhajala tako obremenjena, tvoja dobra volja in sproščenost pa bosta naredili čudeže. Ko berem tvoje pismo, se mi zdiš kot dekle, ki se je odločilo, da bo najlepši fant na šoli njen, pa naj stane, kar hoče! Ljubezni se ne da izsiliti, kot se ne da izsiliti naklonjenosti ljudi, ki odločajo na najrazličnejših izborih, ki se jih udeležuješ.

A eno stvar zagotovo počneš prav: vlagaš vase in v svoje znanje! Za slavo se je najbolje pripraviti tako, kot se je za najlepšega fanta na šoli brihtno lepo urediti in biti nasploh kul. Ko je vse to postorjeno, pa je najbolje izklopiti glavo in verjeti, da bo življenje do tebe velikodušno. Mogoče tudi ne bi bilo napak izkoristiti YouTuba in raznih družabnih kanalov. Z mero dobrega okusa, se razume. In če se ne zgodi niti tako, bodi prepričana, da življenje zate hrani nekaj boljšega. Slava ni še nikogar osrečila, to lahko storiš le sama, in sicer tako, da si hvaležna za vsak lep trenutek, ki ga doživiš.

Mojca sprašuje

Vse življenje se borim s kilogrami, pa ne tremi ali štirimi, kakor večina mojih vrstnic, ki jamra, kako so debele, jaz pa bi bila srečna, če bi bila kot one. Nikoli me niso zasmehovali, čeprav sem kot noseča slonica, imam vsaj 20 kilogramov preveč in na mojih 160 centimetrov jih je videti še vsaj sto več. Jem, ker mi je hrana dobra, rada tudi kuham, mislim, da kar dobro, saj potem skoraj poližem še posodo.

Običajno mi ne uspe jesti nobene zdrave hrane, ker pogosto med službo nimam časa za kosilo, včasih niti za pavzo. Ko pridem domov, pa bi pojedla vse, kar je v hladilniku, in to je največkrat zvečer. Vse diete svetujejo, česa ne jesti in kako se gibati, nobena pa ne svetuje, kako zdravo jesti, ko nimaš časa za kosilo in na dosegu roke hrane za suhice. - Mojca

Nejc svetuje

Draga Mojca, najprej razkritje – vsi smo zaposleni, in to je le izgovor! Še lani sem menil enako, da ni časa za zdravo prehranjevanje in rekreacijo. Potem pa sem 'čudežno' našel čas za pravilno prehranjevanje na vsake tri ure in tudi rekreacijo, velikokrat tudi trikrat na dan! Mislim, da gre pri hujšanju predvsem za spremembo načina življenja.

Dokler ne narediš premika v glavi, se tudi pri telesu ne bo poznalo. Nehaj biti žrtev lastnih kilogramov in iskati izgovore, zakaj ti ne uspe shujšati. Že ko omeniš dieto, veš, da ne bo rezultatov, saj gre tukaj za spremembo življenjskega sloga. Začni gledati na telo kot na sveti tempelj, za katerega moraš skrbeti in paziti, kaj daš vanj.

Za zdrave obroke ti ni treba vsakič kuhati, zato je pomembno, da imaš doma ves čas zdrave prigrizke, ki jih lahko vzameš s seboj kamorkoli. Na spletu najdeš tudi ogromno blogov na to temo in koristnih nasvetov glede zdravih obrokov, ki jih lahko pripraviš v zelo kratkem času. Osebni nasvet? Dokler ne narediš spremembe v glavi, ti ne bo pomagala nobena dieta, zato le pogumno na pot v zdravo življenje.

Tina svetuje

Draga Mojca, s tvojim trenutnim razmišljanjem je hujšanje čista utopija. Iz tvojega pisma razberem, da izjemno rada ješ, rada kuhaš in nasploh hrani pustiš preveč prostora v svojem življenju. V službi lahko ješ jabolka, grizljaš korenje ali celo poješ zdrav sendvič in jogurt – od hrane, ki jo poješ v urah kosila, se še nihče ni zredil.

Da bi vedela, kaj zdravega moraš pojesti, pa ti ni treba brati znanstvenih knjig. Zagotovo veš, da piškoti, čokolada, puding in podobna šara v večjih količinah redijo, sploh če jih ne kombiniraš z gibanjem. In če se svojim užitkom predajaš v večernih in nočnih urah, ko je telo že pripravljeno na počitek, ne pa na prebavo, se bo vse preveč, kar boš dala vase, pretvorilo v maščobo za 'hude čase'. Rekla bi, da moraš korenito spremeniti svoj življenjski slog, sicer bo pot nazaj vedno težja.

Vpiši se na vodeno vadbo ali v plesni tečaj in se preprosto odloči, da življenja ne boš živela kot debeluška. Ne nasedaj čudežnim dietam, ker teh ni: edina dieta je zdrav življenjski slog. Vzljubi svoje telo in mu privošči le najboljše. Pomagalo bi, če se zaljubiš – v fanta ali v neko dejavnost, ki te bo motivirala za življenje brez odvečne prtljage. Resno se pogovori sama s sabo in si odgovori na vprašanje, kakšno luknjo mašiš s preveč hrane.

Če potrebuješ pri tem pomoč strokovnjaka, ne oklevaj niti za minuto! To, kako se počutiš v svojem telesu, je namreč izjemno pomembno, saj določa tvoje obnašanje in s tem tvojo usodo. Kar se tiče kuhanja preobilnih obrokov in lizanja loncev pa ... kaj če bi svojo odlično hrano začela deliti s prijatelji in bi avtomatično pojedla manj? In če bi za trenutek pomislila, da ti lahko uspe? To bi bil prvi korak!

Kavč - Nejc Simšič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri