Na seznamu top 10 počitniških destinacij sveta tudi Maribor!

Angleški spletni portal Aol UK je na svoj seznam najboljših počitniških destinacij za leto 2012 ob bok svetovno znanim turističnim krajem postavil Maribor.

21. 11. 2011

Kambodža, Nellim, Istanbul, Murcia, Črna Gora, London, Egipt, Jordanija, Malawi in … Maribor! To so destinacije, ki jih angleški spletni portal Aol svojim obiskovalcem priporoča kot idealne za počitnice v naslednjem letu.

In s čim je navdušil Maribor?

Zakaj bi turisti morali obiskati Maribor?

Na Aolu so zapisali, da bo v letu 2012 Maribor odlično mesto za obisk, saj bo takrat tudi nosilec naziva evropske prestolnice kulture.

Kot osrednje dogodke, ki jih gosti Maribor, so izpostavili Festival Lent, Festival Stare trte, Zlato lisico in Festival Maribor.

Kot glavne znamenitosti, ki si jih obiskovalec v Mariboru mora ogledati, pa so omenili najstarejši del mesta – Lent, mestni grad in Slomškov trg.

Dodali pa so še, da je Maribor čudovito mesto, ki ga je lepo obiskati prav v vsakem letnem času.

Počitnice ali potovanje na svoji najljubši destinaciji si lahko poiščeš s pomočjo iskalnika GOhq.com, kjer lahko na enem mestu primerjaš ponudbe vseh večjih turističnih agencij, organizatorjev potovanj in ponudnikov namestitev ter si izbereš resnično najboljšo zase.