Na poti iz Panonije do Jadranskega morja

Mednarodni študentski društvi Aegee-Ljubljana in  Aegee-Pécs prirejata poletno univerzo Sleepless nights from Pannonia to Adriatic, ki bo potekala od 22. julija do 5. avgusta.

21. 7. 2011 | Promocijsko sporočilo

Prvi teden bodo udeleženci iz cele Evrope preživeli na Madžarskem, kjer jih čakajo razni ogledi madžarskih mest, kopanje v termah Harkány Spa in divje preplesane poletne noči.

Učili se bodo madžarščine, njihovih tradicionalnih plesov, preizkušali tipično madžarsko hrano ter pili Palinko. Popeljani bodo v svet mediteranskih vinskih kleti, kjer bodo preizkušali njihova prvovrstna vina, v pivovarni pa se bodo poučili o tem, kako se pripravi pivo (potem se lahko priprave lotijo kar doma). Ko se bodo dodobra naužili madžarskih dobrot jih bo v začetku drugega tedna pot zanesla proti Ljubljani, kjer jim bomo razkazali naše staro Ljubljansko mestno jedro ter utrip nočnega življenja.

Popeljali jih bomo na Gorenjsko in Primorsko ter jim razkazali znamenitosti obeh zelo raznolikih, a čudovito unikatnih pokrajin. Občudovali bomo tudi lepote Bleda, obiskali Sveto jamo, se kopali v Jadranskem morju ter se odpravili na kulinarično-panoramski izlet z ladjico. Študente bomo poizkusili naučiti tudi slovenskega jezika ter jim seznaniti z našim načinom življenja. Slovenija bo torej gostila Evropo v malem, mladi radovedneži pa bodo domov odšli polni novih poznanstev in nepozabnih izkušenj, ki se jih dobo spominjali še vrsto let.

Si tudi ti želiš udeležiti tovrstnih mednarodnih dogodkov, skleniti nova poznanstva izven slovenskih meja, zmagovati na različnih športnih aktivnosti in se neizmerno zabavati?

Obišči spletno mesto AEGEE Slovenije in se udeleži podobnih mednarodnih dogodkov tudi ti!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri