"Na hčerinem mobitelu sem odkrila nekaj grozljivega - kaj naj naredim?" (klic na pomoč mamice)

"Ko sem to prebrala, sem v hipu posedla svojo hčerko in jo vprašala, kaj, hudiča, počne." 🤯

"Na hčerinem mobitelu sem odkrila nekaj grozljivega - kaj naj naredim?" (klic na pomoč mamice) (foto: Profimedia) Profimedia
26. 9. 2022

Pred dnevi sem preverjala mobitel svoje 14-letne hčerke. To počnem enkrat tedensko; zgolj, da preverim, da ni nesramna ali karkoli (enkrat je bila na njeni šoli težava, saj je bilo nekaj neimenovanih otrok precej nesramnih na spletu). Vse se je zdelo v redu, nato pa sem naenkrat pomislila, da bi morala verjetno preveriti tudi njena sporočila. Našla sem skupino na WhatsAppu, imenovano "Zgolj čudoviti ljudje". V skupini je bilo nekje 60, 70 otrok, vsi približno enako stari kot moja hčerka. Mislim, da vsi obiskujejo isto šolo, a nisem prepričana.

Te WhatsApp skupine še nikoli prej nisem videla na njenem mobitelu, zato sem podrsala do vrha. Pogovor je bil ustvarjen decembra in ona je bila ena izmed prvotnih 20 ljudi, ki so bili dodani vanj. Glavni v tej skupini so očitno bili prav oni (vključno z mojo hčerko) in so govorili zelo grde stvari o enem dekletu, "Mili".

To mi vsekakor ni bilo všeč, nato pa so januarja to Milo dodali v pogovor, zato da bi lahko videla vse grozljive stvari, ki so jih govorili o njej. Označevali so jo za razvajenko, ku*bo, čudakinjo in še marsikaj. In moja hčerka je bila glavna.

Ko sem to prebrala, sem v hipu posedla svojo hčerko in jo vprašala, kaj, hudiča, počne. Odgovorila mi je, da je bila Mila "resnično nesramna" do nje in do drugih oseb v skupini, odkar je začela novembra obiskovati njihovo šolo. Zato so se zbrali in ustvarili WhatsApp skupino, v kateri bi se lahko pritoževali. Menda namen nikoli ni bil, da bi vanjo dodali tudi Milo.

Hčerko sem prosila, naj mi da nekaj primerov, ona pa mi je odgovorila, da Mila noče imeti profilov na družabnih omrežjih, ne nosi trendi oblačil in skoraj nikoli ne uporablja mobitela. Razložila sem ji, da te stvari niso "resnično nesramne" in da Milo preprosto zanimajo drugačne stvari kot njene vrstnike. Hčerka pa mi je odgovorila, da je narobe, da Mila ni kot vsi ostali. Poskušala sem ji pojasniti, ji pokazala posnetke o različnosti in podobno, pa ni bilo učinka. Nato pa sem ugotovila, da je bila Mila naslednjo soboto povabljena k nam domov. Hčerki sem rekla, da seveda lahko pride, ampak če slišim en grd komentar, bo odšla.

Ko je Mila naposled prišla, sem spoznala, da je temnopolta, biseksualna in transspolna. Sama s tem nimam težav, a očitno jih ima moja hčerka.

V trenutku sem Milo odpeljala domov in hčerki zaplenila mobitel, pa vendar mi še vedno občasno reče, kako "neumna" je Mila.

Kako naj ji razložim, da to ni v redu?

Vir: slate.com

"Če bi lahko čas zavrtela nazaj, bi naredila enako? JA" (iskreno pismo 85-letnice vsem, ki NE želijo otrok)

"Tašča mi je za zajtrk dala TO, nato pa se mi prav hinavsko opravičila, češ ..." (zapis zgrožene Slovenke)