Modrijanova knjigarna priporoča odlične tuje in domače pisateljice!

V Modrijanovi knjigarni so poletno branje letos zastavili nekoliko drugače. To poletje namreč še posebno toplo ponujajo v branje knjige odličnih tujih in domačih pisateljic.

28. 6. 2012

Da pa bi bila izbira zares dobra, so k sodelovanju povabili ugledne literarne teoretike, kritike, pisatelje, urednike in knjigarje, ki so skupaj sestavili:

In to, kar je na Modrijanovem seznamu priporočil za branje še posebej zanimivo, je morda tudi to, da so predlagane knjige izšle pri različnih slovenskih založnikih, kar dotičnemu seznamu daje svojevrstno kredibilnost.

Modrijanovim bralcem tokrat še posebno priporočajo, da poleg knjig Kathleen E. Woodiwiss, Julie Garwood, Amande Quick, Danielle Steel in podobnih avtoric (torej najbolj branih avtoric po podatkih izposoje iz slovenskih splošnih knjižnic) vzamejo v roke tudi knjigo kakšne druge pisateljice - bodisi tuje ali domače - ter se prepričajo, da je branje izvirnih, kakovostnih in nagrajenih del, ki so jih prevedli najboljši slovenski prevajalci, veliko bolj izpolnjujoče.

Naj bo odličnost nad popularnostjo!

In zakaj letos priporočajo ravno knjige avtoric?

Med drugim tudi zato, ker opažajo, da imajo v literarnih programih slovenskih založnikov pisateljice neupravičeno obrobno vlogo, da jih manj cenijo v šolah in tako skoraj praviloma pozabljajo nanje, ko izbirajo knjige za maturitetno branje.

Prav tako pa v Modrijanovi knjigarni želijo, da bi se njihovi bralci večkrat odločili za nakup knjige – romana, kratkoprozne ali pesniške zbirke, drame – ter tako pomagali ohranjati leposlovne programe založb in že tako redko posejane knjigarne.

Za več o letošnjem poletnem branju pobrskaj po spletni strani Modrijanove knjigarne.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri