Mladinska kampanja Naš pogled na svet 2012

S kampanjo Naš pogled na svet 2012, ki bo potekala v času od 17. aprila do 18. maja 2012, želi osem mladinskih konzorcijskih mrež preko projekta ZaVedno mladi posredovati ključno sporočilo, da so lahko mladi odgovor in rešitev na probleme današnje družbe.

17. 4. 2012

V času kampanje se bodo odvijale različne aktivnosti, ki bodo mlade pozivale k aktivnejšemu vključevanju v družbo, starejše pa seznanjale z mladinskimi problematikami.

Kampanja pod enotnim sloganom

Vključeni v projekt ZaVedno mladi se že dolgo trudijo senzibilizirati širšo javnost za mladinske teme.

Letos so se odločili za organizacijo obširnejše kampanje, ki bo vključevala različne kreativne aktivnosti – od ustvarjalnega natečaja na socialnem omrežju Facebook, deljenja kartic, do promocije mladinske tržnice in ustvarjalnega natečaja preko izvirnih plakatov, ki kličejo po aktivnem vključevanju mladih.

Celotna kampanja je zasnovana na sloganu »Naš pogled na svet 2012«, ki nosi dva pomena. Mladinske organizacije želijo, da mladi v okviru kampanje predstavijo svoj pogled na današnji svet, hkrati pa podajo nasvet za boljšo prihodnost. S tem želijo dvigniti zavedanje o pomenu in prisotnosti mladih v družbi, hkrati pa posredovati ključno sporočilo, da so mladi pomemben del pri preoblikovanju družbe, v kateri živimo.

V okviru senzibilizacijske kampanje Naš pogled na svet 2012 bo potekala tudi promocija Mladinske tržnice. Slednja se bo odvila 17. maja 2012 na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer bodo s postavljenimi stojnicami, namenjenimi predstavitvam številnih mladinskih organizacij, pokazali, kako širok in aktiven je mladinski sektor v Sloveniji. Od leta 2009 so mladi, vključeni v osem mladinskih konzorcijskih mrež, uspešno organizirali kar osem obsežnih projektov, ki pa jih v letu 2012 zaključujejo.

Ključna konferenca mladih 2012

Rezultate svojega dela bodo predstavili 17. in 18. maja 2012 v Cankarjevem domu v Ljubljani na zaključni konferenci, ki so jo poimenovali Ključna konferenca mladih 2012, namenjena pa je predvsem posredovanju rezultatov mladinskim delavcem ter političnim odločevalcem, strokovnjakom in raziskovalcem. Udeleženci konference mladih si bodo lahko v dopoldanskem času ogledali nekoliko drugačno skupno predstavitev mrež in rezultatov, v popoldanskem času pa bodo potekale najrazličnejše aktivnosti mladinskih mrež z namenom prenosa znanja in izkušenj, ki so jih vključeni pridobili skozi sodelovanje pri projektih.

»Dogodek bo strokoven in inovativen, hkrati pa atraktiven in mladosten, s čimer bomo vsem udeležencem zagotovili nepozabno doživetje. Preko njega bomo uspešno predstavili tudi smernice razvoja mladinskega sektorja in si zagotovili partnerstvo državnih in lokalnih organov ter ostalih zainteresiranih subjektov za nadaljnje delo,« so sporočili predstavniki MSS.

Ključna konferenca mladih 2012 bo tako predstavljala tudi zaključek kampanje Naš pogled na svet 2012.