Milkin šopek alpskih lepotic

Na svetovnem prvenstvu v Val d'Isereu pred skoraj tremi leti, je bilo vseh (takratnih) pet deklet iz Milkine smučarske ekipe v središču pozornosti, saj so nastopile v lila čeladah, z obdanimi Swarovski kristali.

Milkin šopek alpskih lepotic (foto: Milka press) Milka press
6. 2. 2012 | Promocijsko sporočilo

Dekleta so s to potezo požele nemalo zanimanja ter prinesle glamur, stil in modo v smučarsko karavano.

Sedaj pa je v središču zanimanja projekt 'Alpine Beauties' oz. Alpske lepotice, s katerim želijo pri Milki vzbuditi pozornost, tudi s pomočjo deklet, ter prenesti pozornost na naravne lepote alpskega sveta.

Alpine beauties

Milkine alpske lepotice

In kjer so se pred leti bleščali kristali, sedaj rastejo rožice …

V novi sezoni imajo dekleta Milkine smučarske ekipe, poleg športnih, še en cilj.

S svojo podobo ter skladno s projektom 'Alpine Beauties' (oz. Alpske lepotice), želijo pritegniti pozornost javnosti in opozoriti na problem izumiranja nekaterih rastlin v alpskem svetu.

Številnim rastlinam namreč grozi izumrtje zaradi sprememb v njihovem domačem okolju, predvsem zaradi podnebnih sprememb in nepremišljenih človeških posegov v okolje. Toplejše podnebje vpliva na rastlinske vrste, saj se le te iz nižje ležečih območji premikajo oz. 'selijo' v višje ležeča območja, kjer pa izpodrivajo avtohtone rastline višjih nadmorskih višin. Zato raznolikosti alpskih rastlin grozi izumrtje.

Delikatni cvetovi na trdih alpskih pobočjih

Dekleta so na belih strminah velike tekmice in se med seboj borijo za vsak delček sekunde, ki pomeni točke ali celo stopničke. Izven belih smučin pa so združene v kampanji, ki javnost ozavešča o grožnjah, ki pretijo alpskemu rastlinskemu svetu.

Vsaka izmed deklet si je izbrala eno rožo, ki ima poseben pomen, je značilna za državo, iz katere prihaja Milka dekle ali pa je ogrožena na tem področju.

Tina Maze si je izbrala Alpsko veleso, ki sodi med rožnice in je razširjena v alpskem svetu, pri nas pa se jo najde tudi pod Snežnikom. Ima bele cvetove, osem venčnih in osem čašnih listov in je na prvi pogled podobna črnemu telohu.

Alpska velesa

Kot pravi Thomas Hergge, vodja Milkinih mednarodnih sponzorskih aktivnosti:

"Dekleta veliko dni na leto preživijo v naravi in imajo globok in iskren odnos z okoljem v katerem trenirajo in doživljajo zmagoslavne trenutke."

Čokoladna znamka pa poleg 'svoje Milka ekipe deklet', pozornost vzbuja tudi z dodatnimi kampanjami o ogroženih rastlinah po Evropi. Poleg obstoječih akcij si, v sodelovanju z največjim avstrijskim nacionalnim parkom  'Hohe Tauern', želijo obnoviti tudi učno pot. Poleg tega Milka sodeluje tudi s francosko organizacijo 'Asters', s češkim nacionalnim parkom Krnap ter botaničnim vrtom Juliana v Sloveniji.

Harmonija lepote in narave

Dekleta so za projekt Alpske lepotice pokazale veliko želje po sodelovanju in se za potrebe snemanja prepustile profesionalni ekipi, ki jih je pretvorila v prave alpske vile.

Avstrijska modna oblikovalka Eva Poleschinski jim je pripravila obleke osnovane glede na izbrano rožo. Mednarodno priznana oblikovalka pokrival, Julia Cranz pa jim je ročno izdelala vence s poudarkom na ogroženi vrsti cvetlice.

Dekleta so pozirala pred priznanim fotografom Hubertusom von Hohenlohem, ki je na olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010 v veleslalomu celo nastopal pod zastavo Mehike. Hubertus je sicer priznani mednarodni fotograf, ki je v svoj objektiv ujel tudi že Zinedina Zidana, Karla Lagerfelda, Heidi Klum in Owena Wilsona. Lokacija slikanja in snemanja je bila v bližini Salzburga, poleg domačega kraja Michaele Kirchgasser, Filzmoosa. S fotografijami so želeli poudariti naravno, nežno stran deklet ter jih povezati z ogroženimi vrstami rastlin.

Kot dodana vrednost tem fotografijam, bodo imela dekleta Milka ekipe, odslej na svojih lila čeladah podobo cvetlic.

Predstavitev nove podobe lila čelad, z dekoracijo cvetlic je bila v Söldnu.

Vabimo te, da sodeluješ v veliki valentinovi nagradni igri Milka - alpske lepotice!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri