Melita, pomagaj! Noče zapustiti svoje žene!

Svetovalka za partnerski odnos Melita Kuhar odgovarja na vprašanja bralk Cosmopolitana. Tokrat bralki, ki je v zvezi s poročenim moškim, in na robu obupa.

Melita, pomagaj! Noče zapustiti svoje žene! (foto: Profimedia) Profimedia
2. 9. 2015

Vprašanje bralke:

Tega ne zdržim več, ker ga ljubim. Hočem ga zase!

Po nekaj partnerskih zvezah, ki so bile, sedaj vidim prazne, sem v skriti zvezi z moškim, za katerega se mi zdi, da bi lahko bila z njim srečna. Stara sem 34 let, imam redno službo in plačujem kredit za svoje stanovanje. Zaljubljena sem v moškega, ki je od mene starejši 17 let, skupaj sva 3 leta. Ni še ločen, ima otroka starega 12 let, zahtevna služba ga vodi pogosto v tujino, včasih pelje še mene s seboj. Hočem ga zase, on pa mi enkrat reče, da bo pustil ženo, drugič reče, da ji samo še pove, pa pride k meni. Tega ne zdržim več, ker ga ljubim. Vem, da obstaja možnost, da se ne bo ločil, a ne morem živeti brez njega! Kaj naj naredim?

Melita Kuhar odgovarja:

Pogosto se zgodi, da ženske pristanemo na to, da smo na drugem mestu, poglavitno se nam zdi, da imamo občutek, da pripadamo temu izbranemu moškemu. Želimo biti srečne in za to smo pripravljene narediti in potrpeti tudi največje neumnosti. Po statistiki, ki sem jo prebrala pred nekaj tedni na nekem ameriškem portalu, je razvidno, da od vseh moških, ki so prevarali svojo ženo / partnerko, le 23 odstotkov njih jo dejansko tudi zapusti in gre k ljubici. Torej številke niso na vaši strani.

Če že 3 leta poslušate njegove obljube, vaša najlepša in najbolj plodna leta pa minevajo, je sedaj res čas, da se povprašate, kaj lahko pričakujete od vajine zveze? Zgolj seks? Občasno pozornost in razvajanje v tujini? Plačilo kakšne položnice z njegove strani? Ali pa želite otroka z njim in skupno partnersko zvezo, ki jo bo javno in ponosno razkazoval tudi drugim? Vidite, vprašanj za vas imam skoraj več kot odgovorov, ker je zelo pomembno, kaj je vaša poglavitna motivacija, da si ne nalijete čistega vina in se z njim odločno pogovorite o vajini prihodnosti.

Vzemite si čas, oblikujte si v glavi ali si tudi kar napišite, kaj mu želite povedati in ga povabite v lokal na odkrit pogovor. Zberite pogum in imejte v mislih, da ta pogovor delate za vaše dobro in za vašo prihodnost, ki morebiti ne vključuje njega. Pogovor imejta nekje v javnosti, nikakor ne v udobju vašega doma, v katerega predvidevam, da zahaja, ko doma ženi laže, da mora opraviti še ogromno dela. Ker, če bo pogovor doma, po vsej verjetnosti ne bo nič doseženo, saj se bosta ali skregala ali pa hitro pristala v spalnici. Torej, povejte mu svojo plat vajine zveze, predočite mu, da ga ne morete v nedogled čakat in da navkljub vaši ljubezni do njega ne boste dovolili, da gre vaše življenje mimo vas. Brez izsiljevanja ali čustvene drame mu jasno in mirno razložite, da se bo moral v kratkem odločiti ter tudi za svojo odločitev prevzeti odgovornost. V sebi ponavljajte scenarije, pripravite si odgovore, ker ko smo čustveno razvneti, pogosto med pogovorom ne povemo tistega, kar bi radi, potem se pa doma hudujemo na sebe, da nismo povedali še tega in onega.

Pomembno je, da oblikujete zavedanje, kaj je za vas dobro, zdravo in kaj je tisto, kar vas osrečuje. Če vas on osrečuje najbolj in ste zaradi njegovih nekaj ur pozornosti in seksa na teden pripravljeni dati na stran vse, potem pač ostanite z njim in sprejmite dejstvo, da boste po vsej verjetnosti vedno njegova skriva ljubica. Morebiti se odloči za vas, potem morate biti pripravljeni na marsikateri kompromis in vedeti, da če bo kdaj tečen in nesrečen, ko bosta skupaj živela in vas bo napadel, da je vse naredil za vas, pa niste zato bolj prijazni ali zadovoljni, da vse to spada k njemu. In njegov otrok seveda tudi. Srečno in vse dobro.

Melita Kuhar vodi projekt Svetovalnica,  in je stalna gostja v številnih televizijskih oddajah in v revijah.  Spletni Cosmo jo je prepričal, da odgovarja na vprašanja bralk. Odlično, kajne? Imaš tudi ti vprašanje zanjo? Te kaj muči v vajini zvezi? Ali pa si morda osamljena, nesrečna? Imaš težaven odnos s taščo ali z mamo? Ne veš, kako ravnati?

Vprašanje pošlji na ...

info@svetovalnica.si. Melita bo eni bralki na teden (ki bo ostala anonimna, seveda) odgovorila na vprašanje na naši spletni strani.

In še eno dobro novico imamo! Melita Kuhar bralkam Cosmopolitana priznava 10-odstoten popust na individualno svetovanje v Svetovalnici.