Melita, pomagaj! Noče se več poljubljati

Melita Kuhar, svetovalka za partnerski odnos in vzgojo otrok, tokrat odgovarja bralki, ki ima nenavadno težavo v odnosu z možem. Kaj bi ji svetovala ti?

Melita, pomagaj! Noče se več poljubljati (foto: Shutterstock) Shutterstock
23. 9. 2015

Vprašanje bralke:

Spoštovana Melita, imam težavo, ki me zelo pesti, a ne vem, kako jo naj rešim. Imam 41 let, poročena sem 12 let. Mož se že nekaj let noče poljubljati z mano, zgolj seksava, brez dosti dotikov ali poljubov, ki pa si jih zelo želim. Kako naj ga prisilim, da bi se spet začel poljubljati z mano?

Odgovor Melite Kuhar:

Nikogar ne morete prisiliti v nič. Ali ste moža kdaj direktno vprašali, zakaj nima več želje po poljubljanju in ljubljeno z vami? Namreč, nam damam so poljubi zelo pomembni. So del našega občutenja lagodja, pa tudi pripadnosti našemu moškemu, so uvod v bolj intimno sfero spolnosti. Dober, dolg, moker, francoski poljub lahko povzroči, da nam gredo mravljinci po hrbtu, da se pospeši dih in da se pripravimo z vsem svojim bitjem na zbližanje.

Če smo prikrajšane za poljube, se nam zdi, da velik del nežnosti, pozornosti in naklonjenosti odpade, ne občutimo, da smo želene. Predvidevam, da se počutite ob goli spolnosti z možem, brez strasti, bolj kot »kos mesa« kot pa polnokrvna strastna ženska, ki dragemu vrača njegov vroči dih in globok poljub.

Morebiti vaše vprašanje načenja še bolj delikatno temo: kaj se dogaja v vašem možu, da tudi sebe prikrajša za nekaj tako dobrega, kot je poljub žene? Zakaj se mu to ne zdi več pomembno? Morebiti se mu zdi, da so poljubi domena mladostnikov, da se zrelim ljudem ni več treba poljubljati. Mogoče sam ne daje velikega pomena temu. Bodite nežno vztrajni, poljubljajte ga vi, objemajte ga, dajajte vi kdaj pobudo za seks, potrudite se, zagotovo vam bo vse vrnil nazaj, tudi poljube.

Pošlji Meliti svoje vprašanje!

Melita Kuhar, svetovalka za partnerski odnos in vzgojo otrok, vodi projekt Svetovalnica, in je stalna gostja v številnih televizijskih oddajah in v revijah. Vsako sredo objavljamo njene odgovore na vaša anonimna vprašanja. Imaš tudi ti vprašanje zanjo? Te kaj muči v vajini zvezi? Ali pa si morda osamljena, ne naješ sreče v ljubezni? Imaš težaven odnos s taščo, z mamo ali s prijateljico? Ne veš, kako ravnati z otrokom?

Vprašanje pošlji Meliti na naslov ...

info@svetovalnica.si

In še eno dobro novico imamo! Melita Kuhar bralkam Cosmopolitana priznava 10-odstoten popust na individualno svetovanje v Svetovalnici.

Melito Kuhar lahko spremljaš tudi na www.facebook.com/Svetovalnica, jo pokličeš na 031 666 168 ali ji pišeš na info@svetovalnica.si.