Mednarodni likovni natečaj ASTRA Talent že tretjič

ASTRA spodbuja otroke, da pokažejo svoj talent in s sodelovanjem v tretjem mednarodnem likovnem natečaju podprejo organizacijo Zdravniki brez meja.

4. 9. 2013

Z začetkom novega šolskega leta se pričenja že tretji mednarodni likovni natečaj ASTRA Talent.

V natečaju, ki ga organizira podjetje SES (NYSE Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG), sodeluje največje število držav doslej: Bolgarija, Češka, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška in letos prvič tudi Slovenija.

Otroci, stari med 8 in 15 let, so vabljeni, da narišejo svojo predstavo o tem, kako in pri čem nam sateliti lahko pomagajo. Za vsako prispelo delo bo podjetje SES doniralo 1 EUR organizaciji Zdravniki brez meja, in tako pomagalo pri njihovi človekoljubni dejavnosti po vsem svetu.

Natečaj poteka od 2. septembra do 31. oktobra.

Strokovna žirija, pod pokroviteljstvom Slovaške narodne galerije, bo izbrala dvanajst zmagovalcev, ki bodo prejeli praktične nagrade.

Umetniška dela morajo biti poslana na spletno stran www.astratalent.eu, kjer bo od 15. oktobra potekalo tudi javno glasovanje. Šest otrok, ki jih bo izbrala javnost, bo prejelo praktične nagrade.

"Danes si je težko predstavljati že en sam dan brez satelitov. Sateliti so nenadomestljivi pri prenosu televizijskega signala visoke ločljivosti, pri zagotavljanju internetne povezave in pošiljanju podatkov na oddaljene kraje, ladje ali letala. Zagotavljajo navigacijo in so bistveni v kartografiji, meteorologiji, raziskovanju okolja in znanosti na splošno. Komaj čakamo, da vidimo kreativne rešitve, ki nam jih bodo predstavili otroci. Glede na izkušnje iz preteklih let si lahko obetamo odlične izdelke," je povedala Barbara Uzunowa-Drymer, vodja marketinga pri SES za jugovzhodno Evropo.

Za vsak poslan izdelek  bo organizacija Zdravniki brez meja prejela 1 EUR.

V preteklih letih je bilo k sodelovanju povabljenih več sto šol in odziv je bil vedno zelo dober. Letos je v natečaj vključenih največje število držav doslej, zato pričakujemo tudi najvišje število poslanih likovnih izdelkov.

"Zdravniki brez meja je organizacija, ki pomaga trpečim ljudem, med njimi podhranjenim otrokom, v več kot 70 državah po svetu. Zelo smo hvaležni podjetju SES, da nas podpira, in angažmajem otrok, ki bodo s svojo kreativnostjo naredili tudi dobro delo," je povedal Pavel Gruber, predstavnik organizacije Zdravniki brez meja.

Za več informacij obiščite spletno stran: www.astratalent.eu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri