Maščevanje kot iz filma: "Ker sosedje nikakor niso utihnili, sem jim naredila TO" (resnična zgodba)

"Treskanje z vrati, glasna glasba, glasno pogovarjanje, nepotrebna glasna spolna aktivnost. S tem sem se soočala več tednov ... Dokler se mi ni porodila ideja."

Maščevanje kot iz filma: "Ker sosedje nikakor niso utihnili, sem jim naredila TO" (resnična zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 9. 2022

Bilo je nekaj let nazaj, ko sem še obiskovala šolo za medicinske sestre. Preselila sem se na svoje in kaj hitro ugotovila, da so stene tanke. Zaradi tega sem se trudila biti čim bolj tiho, še posebej po 10. uri zvečer. Moji sosedje pa niso bili tako pozorni.

Takrat sem delala polni delovni čas, zraven pa še študirala in sem bila večino dni v tednu zaposlena od med 16 in 18 urami dnevno. Čez dan me je motilo, da sem jih slišala vpiti in poslušati glasno glasbo, ampak ni bila njihova krivda, da so stene tanke. Zato sem si kupila čepke za ušesa, da sem se lahko osredotočila na učenje in podobno. A težava je bila v tem, da se je hrup nadaljeval še naprej, vse do zgornjih jutranjih ur. Včasih celo do 3 ali 4 zjutraj.

Treskanje z vrati, glasna glasba, glasno pogovarjanje iz zgornjega nadstropja v spodnje, nepotrebna glasna spolna aktivnost in tako naprej. S tem sem se soočala več tednov.

Kupila sem celo dražje čepke za ušesa, spala v spodnjem nadstropju (oseba, s katero sem si delila steno, je bila najglasnejša), pa še vedno sem veliko stvari slišala.

Po nekaj tednih sem jim pustila prijazno sporočilo, v katerem sem pojasnila, da veliko delam in zraven še študiram, ter prosila, da naj bodo po 10. uri zvečer malo bolj tiho. Moja prošnja je naletela na gluha ušesa. Ko sem bila že čisto obupana, sem butala po steni in celo podala prijavo. Nato pa sem neke noči prišla domov okoli 11. ure, po celotnem dnevu faksa in dela. Že, ko sem se bližala vhodnim vratom, sem slišala glasno glasbo in v hipu sem planila v jok, saj je to bil že četrti dan zapovrstjo, ko sem bila zdoma 16 ur dnevno. Čakal me je še en in vedela sem, da se ne bom naspala. Ostala sem budna do nekje 3. ure zjutraj in skušala ta čas izkoristiti za učenje, pa vendar ni bilo učinka. Takrat se mi je porodila ideja.

Imela sem prenosnik z več kot 3000 pesmimi vseh zvrsti. Zbudila sem se okoli 6. ure in povezala računalnik z zvočnikom. Pripravila sem se za faks in tik, preden sem odšla, vklopila zvočnik na najvišjo glasnost. Dom sem zapustila vedoč, da me ne bo do vsaj 11. ure ponoči.

Ko sem se vrnila domov, sem videla vse svoje sosede sedeti zunaj na svojih terasah. Izstopila sem iz avta in vsi so besno strmeli vame. Ko sem se bližala vratom, sem slišala svojo glasbo in se le nasmehnila. Gledali so me, dokler nisem odprla svojih vrat, nato pa se s pogledom ozrla nazaj in jim zaželela lahko noč ter stopila noter. Opazila sem celo, da mi je eden izmed njih pokazal sredinca. Glasbo sem pustila igrati na glas nekje do 2. ure zjutraj, dokler nisem bila preprosto preveč utrujena.

Naj povem le to, da sem uživala v nekaj mesecih miru in tišine po 10. uri zvečer. Vsakič, ko so postali preveč glasni, sem potrkala po steni in skoraj v trenutku so utihnili. Kmalu zatem sem se odselila.

Vir: Reddit

Preberi še: Zapis zgrožene Slovenke: "Živim z očetom in pri mojih 30-ih mi je zdaj predlagal TO"

Priporočamo tudi: "Punco od bivšega sem ujela med strastnim poljubljanjem s TO osebo - mu naj povem?" (vprašanje Slovenke)