Malo dekle v velikem Los Angelesu

Z zaključnega dogodka pripravništva z New Intelligence naravnost v L.A.! Zmagovalka natečaja HUD JOB nam je posredovala svojo izkušnjo odkrivanja novih znanj na UCLA, ter spoznavanju mesta angelov.

Malo dekle v velikem Los Angelesu (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
11. 11. 2014

L A. ni slika iz filma. Ni mesto prevzetnosti ali plastičnih obrazov in gneče na pet - ali večpasovnicah. Je mesto, ki pravzaprav sobiva v skupku številnih majhnih mestec, je očarljiv bazar kulturnih in fizičnih raznolikosti z eklektično zgodovino, prelepimi (in čistimi!) plažami in naj­pomembneje vremenom, ki ti omogoča modno eksperimentiranje, ki si ga pri nas nikdar ne bi mogel privoščiti. Okej, priznam, gneča je ogromna.

Odkar sem se vrnila s svojega nagradnega potepanja po Kaliforniji, je minil že debel mesec dni. Mesec brez brezplačne telovadnice na kampusu, bazena pod pisanimi zastavicami in krošnjami borovcev, sprehodov med zvezdami zvezd, nakupovanja brez konca in kraja in zanimivih predavanj na UCLA (Univerzi Kalifornije v Los Angelesu).

Težko je v nekaj besedah povzeti izkušnjo, ki so mi jo omogočili pri New Intelligence (preveri še ti na www.mynewintelligence.com) in je dan spremenila v noč, počitnice v skrbno načrtovan urnik pridobivanja novih znanj, me nagradila z novimi občutki, ki so me brcnili v rit ter zaobšli predsodke o dekletu, ki samo cepeta po petmilijonskem mestu. Ne glede na to sta bila dva tedna v svetu ameriške študijske realnosti življenjska šola zase.

V mestu, ki ti omogoča, da ti odkrivanje njegovih posebnosti z očmi zvedave novinarke lahko pomeni intervju na Melrose Placeu z oblikovalcem, ki med svojo klientelo šteje velika zvezdniška imena, od Justina Bieberja do Paris Hilton, in najboljši jagodni milk­shake iz obrobja mesta. Kdor išče, ta najde, pravijo. Jaz nisem našla le poslastic, ki stojijo kilometer od turističnega vodiča, ampak pristnost kalifornijskega utripa, ki ti daje občutek, da je v mestu sanj resnično vse mogoče.

Dan na UCLA

8.00 – obilni zajtrk v ogromni skupni jedilnici s klasično glasbo

9.00 – prvi blok predavanj iz angleške slovnice v najvišji skupini 600A

11.30 – kofetek v bližnji kafeteriji Coffee Bean, tipični za kalifornijska mesta

12.00 – predavanja z najbolj hudim profesorjem pod soncem, ki me poskuša prepričati v poslušanje pravil pogovorne angleščine

13.30 – kosilo na bližnjem travniku s prijateljicami s hodnika

15.00 – sprehod do telovadnice, kjer se navdušujem nad spinningom

16.30 – hiter skok do predela Westwood s trgovinicami, ki jih v Kaliforniji preprosto moraš obiskati

18.30 – večerja v sestavi gromozanske sklede solate, mini hamburgerja pol lastne izdelave in polne skodelice zmrznjenega jogurta z veliko preveč dodatki

Pripravila: Kaja Milanič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri