Luštne kartice za zahvalo

Ko je 28-letna Katja Žigante v tujini videla zanimive zahvalne kartice in začutila, kakšno moč osrečevanja ljudi okrog sebe imajo, jih je začela izdelovati tudi sama. Kartice poskuša narediti zanimive in unikatne, večkrat tudi drugačne – in to ji zelo dobro uspeva!

Luštne kartice za zahvalo (foto: Shutterstock, osebni arhiv) Shutterstock, osebni arhiv
7. 1. 2014

Zahvala, namenjena določeni osebi

"Zahvalne kartice so prilagojene določeni osebi in priložnosti, za katero se zahvaljujemo," pravi Katja. Več kot vemo o osebi, ki se ji hočemo zahvaliti, bolj se ji lahko s kartico približamo in pri ustvarjanju točno vemo, ali si lahko dovolimo več s kakšno posrečeno idejo, šalo, ali moramo biti bolj uradni.

Kako zahvalne kartice ustvarja Katja?

"Navdih za izdelavo zahvalnih kartic in čestitk večinoma jemljem iz vsakdanjih situacij, naj bodo smešne, ironične ali povsem realne. Večkrat se obrnem po idejo tudi v naravo. Ustvarjam že od malih nog, vedno pa sem imela najrajši papir in barvice. Zdaj, ko računalniki ponujajo toliko programske opreme za oblikovanje, si seveda pomagam tudi tako. Idejo najprej skiciram 'na roke' in jo nato prenesem v digitalno obliko. Kartice ponavadi natisnem na barvnem tiskalniku in jih dodelam z okraski (pentlje, izrezi, biseri, nalepke itd).  Tako nastajajo čestitke, vabila, zahvalne kartice, meniji, obešanke, etikete in še bi se našlo."

Katja ti svetuje, kako naredi svojo zahvalno kartico

"Verjetno bo najlažje, da vzameš papir in svinčnik ter napišeš besede, ki ti ob zahvali padejo na pamet. Pomisli na določeno situacijo in jo opiši. Potem  razloži, za kaj se zahvaljuješ – to je lahko bolj intimne oblike v obliki pisma (v notranjosti t. i. čestitke). Sama sem bolj pristaš ročne pisave, kot da to napišemo strogo na računalnik. Tako je zahvala bolj osebna. Kupiš lahko raznovrstne papirje, ki jih je na trgu več kot dovolj za ustvarjanje. Zahvalo lahko na koncu popestriš z nekaj elementi 'topline' – dodatki, kot so trakci, nalepke; a pazi, da te ne zanese, da ne bi bilo kar naenkrat vsega preveč. V ospredju naj torej ostane bistvo, za kaj se sploh zahvaljuješ. Naj bo lično."

Katjo Žigante lahko kontaktiraš na katzigy@gmail.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri