Lunin festival

V nedeljo bo med 10. in 18. uro v ljubljanskem parku Tivoli zaživela pravljična dežela, kajti Lunin festival je namenjen aktivnemu preživljanju prostega časa v idiličnem okolju narave za vse otroke in mlade – tudi po srcu.

8. 6. 2007

Na 41 lokacijah se bo s številnimi brezplačnimi delavnicami, natečaji, športnimi, zabavnimi, kulturnimi, glasbenimi, ustvarjalnimi in animacijskimi aktivnostmi predstavilo okoli 65 organizacij iz vse Slovenije, ki jih je združil organizator Zavod Fest, v soorganizaciji podjetja Temma-x d.o.o.

Za lažji obisk ključnih točk dogajanja festivala ti predlagajo priporočene krožne poti, na katere se lahko vključiš kadarkoli in kjerkoli. Poti so narejene za družine, ki jih zanimajo:

  • športne aktivnosti,
  • kulturno dogajanje,
  • ustvarjanje in raziskovanje,
  • vsega po malem.

Ključna prizorišča dogajanja bodo:

- Jakopičevo sprehajališče z žonglerji, maskotami in animatorji ter s predstavitvami organizacij, povezanimi z otroci,

- glavni oder, na katerem se bodo odvijali številni glasbeni, gledališki in drugi nastopi,

- prostor za pisane ustvarjalne delavnice.

Info točke

Na vsakem od štirih vhodov bodo animatorji festivala obiskovalce opremili z vsemi ključnimi informacijami in urniki dogajanja, v parku pa jim bodo za dodatne informacije na voljo še informacijske točke. Za utrujene noge bodo pripravljena posebna počivališča, za mlade družine pa bosta na voljo tudi dve previjalnici.

Pester program

Program je sestavljen iz pestrega zabavnega dela, glasbenih nastopov, ustvarjalnih delavnic, cirkusa, športnih aktivnosti, otroškega gledališča, plesa ter številnih drugih iger, namenjenim tako otrokom kot njihovim staršem …

Med drugimi bo festival gostil Neco Falk in Romano Krajnčan, pripravljajo pravo Mačje mesto z Mačkom Murijem, Muco Maco in delavnico šivanja copatkov z Muco Copatarico, paževsko šolo, taktilni labirint, modelarske delavnice, gradili bodo Lunino mesto, lahko bodo preizkusili kabelsko žičnico nad parkom, se nasmejali s številnimi maskotami in otroškimi junaki …

Čistilna akcija

Organizatorji festivala si skupaj z Zavodom za turizem Ljubljana prizadevajo za čisto in lepšo Ljubljano, zato so se s številnimi prostovoljci nekaj dni pred festivalom lotili čiščenja parka Tivoli in opozarjali na kakce naših pasjih prijateljev. Otrokom in vsem obiskovalcem festivala ter parka – tudi kasneje, čez celo poletje – želijo zagotoviti brezskrbno igranje in ležanje v travi po vsem Tivoliju.

Lunina humanitarna akcija

Organizatorji zbirajo sredstva za poletne počitnice otrok iz socialno ogroženih družin na telefonski številki 090 93 30 93 – do vključno nedelje, 10. junija. Zbrana sredstva bodo za desetdnevno letovanje podarili otrokom iz nespodbudnih družinskih okolij iz Slovenije, ki še niso videli morja ali planin. Otrokom, ki nimajo prijaznega otroštva ali doma, otrokom brez staršev … Namen humanitarne akcije je omogočiti vsem otrokom enake možnosti.

Bo postal tradicionalen?

Festival letos poteka prvič, kljub temu pa si organizatorji prizadevajo, da bi se razširil tako po dnevih trajanja kot tudi po večjih krajih vsej Sloveniji. Tako bo že letos med Festivalom Festiko in Rumeno Nočjo, med 23. in 29. julijem, festival obiskal tudi Koper: Luna gre na morje!

Več o Luninem festivalu najdeš na www.luninportal.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri