Lonely Planet objavil novi vodič o Hrvaški

Najbolj znani turistični vodič na svetu Lonely Planet je pred kratkim objavil vodič Croatia v katerem avtorja Anja Mutić in Iain Stewart na 351 straneh podajata informacije, ki sta jih zbrala na svojem potovanju po Hrvaški.

20. 6. 2011 | Promocijsko sporočilo

Gre za turistični vodič, ki vsebuje 43 zemljevidov in kjer je predstavljeno 500 lokalov ter restavracij ter nekaj sto počitniških ciljev, ki jih je vredno obiskati.

Redek spoj glamurja in avtentičnosti, kjer plaže in sonce v lepoti tekmujejo s kulturnim zakladom, starodavno arhitekturo ter dolgotrajno narodno tradicijo, predstavlja vodilno misel s katero želita avtorja prikazati razloge zaradi katerih je Hrvaška prav »ta« destinacija, ki jo je treba obiskati.
V prvem delu avtorja turistom priporočata kako načrtovati potovanje, navajata uporabne informacije kot so klimatski pogoji po mesecih, itinerarje in opise hrvaških regij. Vse opise spremljajo številne fotografije. Drugi del vodiča je posvečen spoznavanju Hrvaške skozi njeno zgodovino, kulturo, ljudi, običaje, naravna bogastva in umetnost. Vodič se nadaljuje s 43 zemljevidi, podrobnimi opisi in podatki o posameznih počitniških ciljih ter uporabnimi nasveti.

Zadnje poglavje je posvečeno kulinariki, namestitvi, restavracijam, kino dvoranam in gledališčem, uradnim delovnim časom javnih institucij, bank, pošt ter ostalim pomembnim turističnim informacijam, ki jih avtorja imenujeta »navodila za preživetje«. Turistom so v vodiču podane tudi osnove hrvaškega jezika in uporabne fraze, ki jim bodo na potovanju v pomoč.

Knjiga ni samo navaden turistični vodič z veliko informacijami ampak prikaz osebnega doživetja Hrvaške z objektivnim odmikom in neredko duhovitim pristopom pri opisih posameznih izkušenj.

Lonely planet – Croatia je dostopen v tiskanem in on-line formatu ter je na voljo v angleščini, italijanščini, francoščini in nemščini v knjigarnah povprek sveta, od oktobra 2011 pa bo vodič dostopen tudi v portugalščini.

Več o tem tudi na spletni strani Hrvaške turistične skupnosti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri