Ljubljanski hostel med najbolj zanimivimi namestitvami na svetu

CNN je na svoj najnovejši seznam 15 -ih zanimivih in nenavadnih namestitev po svetu uvrstil tudi ljubljanski hostel Celica.

2. 11. 2011

Poleg podvodnega resorta na Fidžiju, jamskega hotela v Turčiji, svetilnika v New Yorku, motela v vojaškem letalu na Novi Zelandiji in drugih nenavadnih namestitev po svetu, se je med najbolj zanimive uvrstil tudi Hostel Celica v Ljubljani.

Pri CNN- u  so poleg dobre lokacije in ugodnih cen pohvalili predvsem njegovo kreativnost in umetniški pridih, h kateremu je prispevalo kar 80 umetnikov z vsega sveta, ki so sodelovali pri nastajanju hostla iz nekdanjega zapora.

Prenočevanje v prenovljeni zaporniški celici

Hostel, ki ima svoje prostore v nekdanjih vojaških zaporih na Metelkovi, danes svojim gostom za prenočevanje ponuja 8 udobnih in barvitih sob ter 20 prenovljenih zaporniških celic, ki so še vedno opremljene z originalnimi rešetkami iz časa zapora. Prav vsaka od dvajsetih celic je unikatna in ima lastno zgodbo, saj so jih opremljali različni umetniki z različnih koncev sveta.

Svojo najljubšo namestitev kjerkoli po svetu si poišči s pomočjo iskalnika GOhq, ki namesto tebe preišče ponudbe vseh večjih turističnih agencij, organizatorjev potovanj in ponudnikov namestitev ter ti jih na enem mestu ponudi v primerjavo.