Vrhunska evropska petanka v Ljubljani

V kolikor bi te zanimala vrhunska igra najboljših evropskih petankaric (in pa seveda, kaj petanka sploh je), potem ta petek, soboto ali nedeljo nikakor ne smeš zamuditi razburljivih (in v mnogo ozirih taktičnih) bojev s kroglami v športni dvorani Zalog v Ljubljani.

19. 8. 2010

Na prvenstvu najboljših evropskih petankaric naj bi po podatkih organizatorjev nastopilo rekordnih 31 reprezentanc iz kar trideset evropskih držav.

In kot zanimivost: za nastop na tekmovanju se je zanimala celo Petankarska zveza Indije, ki pa seveda nima ‘domovinske’ pravice za udeležbo na Evropskih prvenstvih ;)

Igre trojk in atraktivna izbijanja

S strani Evropske petankarske Zveze, ki bo tudi vodila sam potek tekmovanja v Ljubljani, je zdaj že nekaj časa znan tudi sistem tekmovanja na Evropskemu prvenstvu.

V petek, 20. avgusta, se bo kmalu po otvoritvi v dopoldanskih urah pričelo predtekmovanje v osmih skupinah. Ekipe (t.i. trojke) se bodo znotraj svoje skupine med seboj pomerile vsaka z vsako. In medtem ko se bodo v drugi krog tekmovanja uvrstili le najboljši dve iz vsake skupine, bodo izpadle skupine nadaljevale tekmovanje v Pokalu narodov, ki bo potekal vzporedno z Evropskim prvenstvom.

V prvem krogu, ki bo na sporedu v soboto, bo 16 najboljših ekip razdeljenih v štiri skupine, po tako imenovanemu ‘cup-sistemu’ pa bosta v četrtfinale ponovno napredovali le najboljši dve iz vsake skupine. Po četrtfinalnih bojih, ki bodo prav tako na sporedu že v soboto, pa bodo sledili izločilni boji v natančnemu izbijanju, tako da bo v poznih večernih urah na sporedu tudi že podelitev medalj najboljšim.

Finalni in polfinalni boji v nedeljo

V nedeljo bosta po programu na vrsti še polfinale in finale Evropskega prvenstva (pa tudi polfinale in finale vzporednega Pokala narodov).

Cena tri-dnevne vstopnice znaša (bolj kot ne simboličnih) 5 €.

Da boš našla lažje našla dvorano Zalog v Ljubljani, pa klikni tukaj!

Okvirni program

Petek, 20. avgust

10.00 – Otvoritev Evropskega prvenstva
13:00 – Predtekmovanje po skupinah
20:00 – Natančno izbijanje – kvalifikacije

Sobota, 21. avgust

08:30 – Prvi krog Evropskega prvenstva
15:30 – Četrtfinale Evropskega prventsva
19:00 – Natančno izbijanje – četrtfinale / polfinale / finale

Nedelja, 22. avgust

10:00 – Polfinale Evropskega prvenstva
14:00 – Finale Evropskega prvenstva
16:00 – Slavnostni zaključek Evropskega prvenstva