4 dejstva o vitaminu C, ki jih morda niste poznali

Vremenske razmere so iz dneva v dan manj prijazne in sezona prehladov je tu. To je pravi preizkus za vaš imunski sistem.  Eno od hranil, ki ga najpogosteje povezujemo z obrambo pred prehladom, je vitamin C, ki ima še celo vrsto blagodejnih učinkov, za katere morda sploh niste vedeli.

4 dejstva o vitaminu C, ki jih morda niste poznali (foto: Shutterstock) Shutterstock
20. 9. 2017 | Promocijsko sporočilo

1.Deluje protistresno

Vitamin C ima antistresno funkcijo. Znan po svojem protistresnem delovanju, saj znižuje raven stresnih hormonov in krepi imunski sistem. Poleg tega tudi znižuje krvni tlak  in preprečuje nastanek srčno-žilnih obolenj. Vitamin C izboljša razpoloženje in vpliva na zmanjšanje anksioznosti.

2. Pomaga pri kurjenju maščob

Vitamin C je pomemben dejavnik v boju proti nezaželenim maščobnim oblogam na bokih, zadnjici ali trebuhu. Učinkovito pomaga zmanjševati maščobo odloženo na stenah krvnih žil, kar poveča tveganje za srčni napad. Te zanima kako? 

Liftactiv Fresh Shot

Ključno vlogo pri izgorevanju maščob ima karnitin, ki ga pomaga ustvarjati vitamin C. Karnitin prenaša maščobne kisline v celice, kjer jih je mogoče uporabiti za izgorevanje snovi. Na ta način telo maščobe pretvori v pogonsko gorivo.

3. Je osnovna sestavina za zdravo kožo

Vitamin C pomaga pri ustvarjanju in vzdrževanju kolagena - proteina, ki je potreben za regeneracijo tkiva, za zdrave in močne kosti in zobe ter zdravo kožo. Ohranja in zagotavlja strukturo vezivnega tkiva, ki je potreben za rast, zdravje kosti, kože in kit, pomemben je tudi za tvorbo krvnih žil. Vitamin C prispeva k zdravju kože in hkrati preprečuje pojav gub.

4. Je eden najpomembnejših antioksidantov

Povešene obrazne poteze, pusta polt brez sijaja, pomanjkanje napetosti in polnosti kože. Čezmerni oksidativni stres je odgovoren za biološke značilnosti, ki jim skupaj pravimo utrujena koža. Vitamin C je eden najpomembnejših antioksidantov. Ti preprečujejo škodljive učinke prostih radikalov, ki nastajajo kot stranki produkti pri presnovi hrane. Skladiščenje prostih radikalov v telesu pa je v veliki meri vzrok procesov staranja. 

Prav iz tega razloga je bil razvit Liftactiv Fresh Shot – prvi Vichyjev antioksidantni tretma proti videzu utrujene kože. Intenzivni tretma za vsako jutro, ki je formuliran z močnimi antioksidanti, vključno s čistim vitaminom C. Glede na to, da ima vsak antioksidant svoj spekter delovanja, so se Laboratoriji Vichy usmerili na specifično kombinacijo komplementarnih aktivnih sestavin, da bi zagotovili kar največjo učinkovitost v boju proti oksidativnemu stresu, ki povzroča utrujen videz kože.

Liftactiv Fresh Shot

Vitamin C: Zvezda boja proti utrujenosti 

Kar 15 % vitamina C v čisti obliki je prisotnega v enem tretmaju Liftactiv Fresh Shot. Učinek te aktivne sestavine je takojšen: drobne gubice so ublažene, polt je bolj enakomerna, koža pa bolj sijoča.

Vichy Liftactiv Fresh Shot

Učinkovitost ob samo 10-dnevni uporabi

Vsako jutro 10 dni zapored nanesite 4 do 5 kapljic antioksidantnega tretmaja proti utrujenemu videzu kože v obliki seruma, pred nanosom svoje vsakodnevne nege. Ker ščiti pred oksidativnim stresom in v trenutku osveži izmučeno kožo, je ta novi korak v vaši negovalni rutini resnično zlata vreden.

Klinično dokazano se po 10 dneh zmanjšajo gubice in znaki utrujenosti, polt pa postane svetlejša. 

Liftactiv Fresh Shot izdelek je na prodaj v izbranih lekarnah, ki jih lahko poiščete na tem SEZNAMU

Za več informacij obiščite www.vichy.si.