Naj ti zaupam, da sem dobila res preprost recept – poskusi, take špagete pripraviš v hipu, zelo so okusni in še zdravi po vrhu.
Špageti s pisano zelenjavo
Za 4 osebe
Čas priprave: 20 minut
Sestavine:
- 350 g špagetov
- srednje velik korenček (60 g)
- ½ bučke (100 g)
- rdeča čebula (80g)
- 100-150 g zelja
- ½ paprika
- 12 češnjevih paradižnikov
- 2 lončka Knorr čiste zelenjavne jušne osnove
- 2-3 žličke oljčnega olja
Po okusu lahko dodaš tudi:
- nariban sir
- svežo baziliko, sesekljan peteršilj
- čili
Zavremo vodo za špagete. Češnjev paradižnik prerežemo na pol in ostalo zelenjavo na tanke palčke. V vreli vodi medtem skuhamo špagete po navodilih iz embalaže. Veliko ponev segrejemo, dodamo olje in narezano zelenjavo na palčke. Dušimo 3-4 minute in dodamo kuhane testenine in približno 50 ml vode od kuhanih testenin. Nato dodamo češnjev paradižnik in jušni osnovi. Kuhamo 1-2 minuti. Jed lahko obogatimo s svežimi zelišči, sirom in začinimo s čilijem. Ponudimo jo kot glavno jed ali pa kot prilogo k mesu.
Akosov namig: ko je že vse kuhano, vmešaj v jed še pol pesti drobno narezanih koriandrovih lističev.
Petrina izboljšava: po vrhu posuj malce parmezana in drobno narezane rdeče paprike.
Kaj ti predlagajo drugi kuharski šefi, da bodo tvoje jedi res nekaj posebnega – četudi za vsak dan?