KOSTANJ: Super ideja, kako ga lahko še pripraviš (da ne bo vedno samo kuhan ali pečen)

Če obožuješ kostanj, potem si ta vikend privošči nekaj povsem drugačnega (a prav tako preprostega, kot je priprava kuhanega ali pečenega kostanja). 

14. 10. 2022
KOSTANJ: Super ideja, kako ga lahko še pripraviš (da ne bo vedno samo kuhan ali pečen) (foto: Profimedia)
Profimedia

Kostanj v jesenskih mesecih vse pogosteje postane priljubljena sestavina domačih in priznanih kuharskih mojstrov, saj se odlično prileže tako v sladke kot tudi v slane jedi.

Kolikokrat pa si ga v resnici pripravila še kako drugače, kot samo kuhanega in pečenega? 

Zdaj je morda čas, da poskusiš nekaj novega!

Na spletu smo namreč našle nekaj čudovitih idej, kako lahko kostanj vključiš v svoj jesenski jedilnik (in to brez kakšnega večjega napora).

Kaj praviš na kostanjevo tortico BREZ peke?

Potrebovala boš: 

450g kostanja (pečenega ali kuhanega)

220g čokolade

110g masla na sobni temperaturi

80g sladkorja

1 žlico ruma

stepeno sladko smetano (za na vrh)

Postopek:

Kostanj zmiksaj z mešalnikom in naredi gladek kostanjev pire.

Čokolado stopi na čokoladni kopeli.

V večji sledi dobro zmešaj maslo in sladkor. Dodaj še kostanjev pire, čokolado in rum ter dobro premešaj vse sestavine.

Pekač obloži s peki papirjem vanj pa vlij zmes. Po vrhu jo pogladi in v hladilnik postavi za vsaj 4 ure.

Tortico nareži na rezine in postrezi s stepeno sladko smetano!

 

Pripraviš pa lahko tudi kostanjevo kremno juho s slanino! Preveri, kako!

Kremno juho pripravi po postopku priprave drugih kremnih juh, kostanj pa bo super v kombinaciji s šalotko, korenjem, zeleno, porom in maslom. 

Testenine: Jesenski RECEPT za fuuuuul dobro kremno omako iz buče 🍁

Fotografije: profimedia

Luksuz po slovensko: kaj ponujamo bogatašem