Koledarja Društva za zaščito živali Kranj že v prodaji!

Pri Društvu za zaščito živali Kranj so izdali dve različici dobrodelnega koledarja. Enega za velike ljubitelje mačk in drugega za privržence kužkov!

6. 12. 2011

"V Društvu za zaščito živali Kranj se trudimo za dobrobit živali. Naša poglavitna naloga je osveščanje ljudi, živalim pa je seveda treba pomagati tudi konkretneje. Da bi jim lahko pomagali, potrebujemo denarna sredstva. Naši pridni prostovoljci se celo leto trudijo z izdelovanjem izdelkov za prodajo na stojnicah, ki jih imamo vsaj enkrat mesečno," je povedala Martina Lah iz Društva za zaščito živali Kranj.

Poleg ročno narejenih izdelkov prodajajo tudi majice, copate, podloge za miško in podobne lične izdelke z živalskimi motivi, njihov največji projekt pa so gotovo koledarji.

Letos so se odločili za izdelavo dveh stenskih koledarjev – mačje in pasje različice.

Pasji in mačji koledar za 2012!

Pasji koledar je nastal skupaj s simpatizerji Društva, ki so sodelovali na natečaju za izbor fotografij. Prejeli so več kot 450 fotografij, med katerimi so jih morali izbrati samo 12. Ni bilo lahko, a so se potrudili, da so izbrali 12 najbolj kakovostnih, najbolj simpatičnih in enostavno najboljših.

Najboljše med mačjimi fotografijami pa so iskali v sodelovanju s posvojitelji muc in prostovoljci, ki fotografirajo mačke za potrebe oglaševanja.

Koledarja je oblikovala Sandra Pohole (K8 dizajn), ki je poskrbela za to, da je pri vsakem mesecu dovolj prostora za zapiske, ter da so koledarji veliki in pregledni.

Celoten izkupiček od prodaje koledarjev (in drugih izdelkov) je namenjen oskrbi brezdomnih in zavrženih živali.