Ko žepnina prispe kar preko telefonske številke

Z žepnino se mladostniki prvič srečajo z denarjem in dobijo priložnost, da se na lastni koži naučijo varčevanja in upravljanja z denarjem. Če smo v preteklosti žepnino dobivali v gotovini, pa stvari danes večinoma potekajo digitalno – s pomočjo rešitev, kakršna je Flik. 

Ko žepnina prispe kar preko telefonske številke (foto: Profimedia) Profimedia
28. 5. 2021

Mulcem žepnino kar fliknite

Verjetno je minilo precej časa, odkar ste žepnino svojim otrokom dali v gotovini. Uporabo mobilnih bank imate v malem prstu, a kar zares potrebujete, je rešitev za transakcije brez omejitev. Flik je sodoben način plačil in nakazil med uporabniki, preko katerega lahko nakazilo denarja izvedete tudi, ko so banke že zaprte – pozno popoldne, zvečer, med vikendi in prazniki.

Nasvet za starše: Ne glede na to, kdaj denar pošljete preko Flika, bo ta na otrokov bančni račun prispel v nekaj sekundah. To vam lahko pride še posebno prav, če se otrok znajde v situaciji, ko mu nepričakovano zmanjka denarja.

Žepnino pošljite preko telefonske številke

Če želite otroku žepnino poslati prek Flika, morata oba imeti svoj Flik račun. Od tod naprej so stvari povsem enostavne – za nakazilo namreč ni potrebno izpolnjevati plačilnega naloga, ampak je dovolj že to, da imate v svojem telefonskem imeniku shranjeno prejemnikovo telefonsko številko.

Najstnikom bo Flik prišel prav za delitev stroškov darila ali pijače.

Kaj Flik omogoča otrokom

Mlajši otroci bodo začetne korake z upravljanjem denarja še vedno lažje naredili z gotovino, najstniki pa bodo verjetno postali veliki ljubitelji Flika. Ta jim namreč omogoča, da si prijatelji razdelijo stroške darila, ki ga nekomu kupijo za rojstni dan ali vrnejo denar za pijačo ali kosilo.

Nasvet za starše: Da ne bodo pretiravali, jim lahko svetujete, da si nastavijo mesečni limit in tako nadzorujejo svojo porabo ali pa si pošiljanje denarja celo začasno onemogočijo.

Izbrati Flik ali katero od rešitev iz tujine?

Na trgu obstaja cel kup finančnih aplikacij, ki omogočajo enostavno pošiljanje denarja med uporabniki, a vsaka takšna rešitev pomeni nov bančni račun ali pa vsaj novo kreditno (ali debetno) kartico. Prav tu je Flik, slovenska rešitev za pošiljanje denarja med uporabniki, drugačen. Poveže se z vašim obstoječim bančnim računom, kar pomeni, da se izognete prijavi računa na FURS.

Flik deluje tudi, ko so banke že zaprte.

Kako aktivirati Flik račun?

Če si želite olajšati naslednje nakazilo žepnine, lahko Flik aktivirate v nekaj minutah. Za aktivacijo potrebujete samo pametni telefon, svojo davčno številko in številko bančne kartice.

Če ste stranka SKB, Gorenjske banke, Sberbank, Addiko Bank, BKS Bank, Sparkasse, Deželne banke Slovenije, LON ali Primorske hranilnice Vipava, za uporabo Flika prenesite aplikacijo Flik Pay.

Če ste stranka NLB, NKBM ali Delavske hranilnice, Flik aktivirajte v mobilni denarnici, stranke Intese Sanpaolo Bank pa v mobilni banki.

V prihodnjih mesecih bo Flik na voljo tudi za stranke UniCredit Bank.

Uporaba Flika je tako varna kot plačevanje preko mobilne ali spletne banke, saj Flik izpolnjuje varnostne standarde Banke Slovenije in evropske direktive PSD2 EU.