Ko je sredi noči ostala brez goriva, si ni niti v sanjah predstavljala, kako se bo vse skupaj končalo ...

"Rekel mi je, naj se samo zaklenem v avto in počakam." V tistem trenutku si niti v sanjah ni mogla predstavljati, kakšna zgodba se bo odvila tisto noč …

Ko je sredi noči ostala brez goriva, si ni niti v sanjah predstavljala, kako se bo vse skupaj končalo ... (foto: Twitter/Kate McClure) Twitter/Kate McClure
29. 11. 2017

Kate McClure (27) iz New Jerseya se je vozila proti Philadelphiji, ko je sredi avtoceste naenkrat ostala brez goriva.

"Srce mi je začelo biti kot noro, ko se mi je avto ustavil. Nisem vedela, kaj naj naredim, ura je bila skoraj polnoč," je povedala za Philadelphia Inquirer.

Poklicala je svojega fanta Marka, ki ji je rekel, da gre takoj od doma ...

Nakar se je od nikoder pojavil 34-letni brezdomec Johnny Bobbitt Jr. s kanistrom goriva, ki ga je kupil za svojih zadnjih 20 dolarjev.

Ta se je v tem času nahajal v bližini in ko je ugotovil, kaj se dogaja, se je sprehodil skozi kar nekaj ulic do najbližje bencinske postaje in ji s svojimi zadnjimi 20 dolarji kupil gorivo.

Ker je bila tema in ker se je pojavil praktično od nikoder jo je bilo strah, a je kljub temu spoznala, da ji želi le pomagati. Johnny ji je rekel, naj zaklene vrata in sedi pri miru. "Rekel mi je: 'Vrnil se bom. Zaupaj mi," je povedala Kate.

Na žalost pa v tem trenutku pri sebi ni imela nič denarja, da bi mu vrnila za gorivo. Obljubila mu je, da se bo vrnila nazaj. 

Zaupal ji je, kot je ona zaupala njemu.

Naslednje dni sta se z Markom kar nekaj krat peljala tam mimo, mu vsakič dala nekaj denarja ter podarila hrano in oblačila.

Ker jima kar ni šel iz glave, se je Kate odločila odpreti online kampanjo na spletni strani GoFundMe, saj mu je želela dati več kot samo to.

Njen prvotni cilj je bil zbrati 10.000 dolarjev, da bi lahko najel stanovanje ter si kupil hrano in nova oblačila.

Odziv na njeno zgodbo pa je bil veliko večji, kot je pričakovala.

Precej hitro je namreč zbrala kar 110.000 dolarjev, pozornost pa je pritegnil tudi sam Johnny, za katerega se je kaj kmalu izvedelo, da je bil včasih veteran, njegove sanje pa so bile, da bi delal v medicini in pomagal drugim.

Še posebej naj bi si želel delati v nočnih izmenah Urgentnega centra, da bi bil med prvimi, ki pomagajo ponesrečenim.

Na žalost je usoda hotela, da je zapadel v velike finančne težave, se začel drogirati in večkrat prekršil zakon, zaradi česar je pristal na cesti.

Zanj so slišali tudi tamkajšnji prebivalci in oglasilo se je kar nekaj njegovih bivših kolegov iz Urgentnega centra in prijateljev, ki so povedali, da so vedeli, da je pred 18 meseci "izginil", vendar se ga spomnijo kot človeka z zelo dobrim srcem, ki ne bi nikomur škodoval.

Do danes je Kate zanj zbrala že 384.094 dolarjev (321,360 €), v spodnjem videu pa si oglej njegovo reakcijo, ko je izvedel, da je zbranih prvih 769 dolarjev:

"Bog, to je neverjetno. To sta vidva storila? To je super," med drugim pove na posnetku.

Johnny je tako s pomočjo nesebične pomoči Kate in Marka dobil še eno priložnost za srečno življenje. Obljubil je, da jo bo izkoristil in naredil vse, da tudi on pomaga tistim, ki so se našli v podobni situaciji.

Tudi ti lahko poskrbiš za nasmeh na obrazu.

Sodeluj v akciji Božiček za en dan in osreči otroka iz socialno šibke družine ali pa starejšo osebo, ki težko shaja s svojo pokojnino. Več o akciji tukaj, vendar pozor: darila se zbirajo le še do 5. decembra!

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Navdihujoč video: "Lepota je v tem, kakšna oseba si in ne v tem, kako izgledaš."

Priporočamo tudi VIDEO: Nika Zorjan in BQL izdali novo pesem in spot Ni predaje, ni umika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri