Ker sta pes in poštar lahko tudi prijatelja :D

Danes, 3. septembra popoldan, je v Mariboru, v naselju Razvanje potekala manjša akcija, kjer so poštarji poleg običajne pošte prinesli tudi posebno pošiljko za vse kužke.

3. 9. 2013

Namen akcije je na simpatičen način zbližati poštarje in pse, in simbolično obeležiti mesec september, ki je poznan po številnih praznovanjih hišnih ljubljenčkov, med drugim tudi po tednu psa.

Mahanje z repom v pozdrav

Kužki iz naselja Razvanje so danes pričakali poštarja z mahajočim repom.

Poštar Sebastijan, ki v Mariboru raznaša pošto že vrsto let, jih je namreč danes presenetil s posebno pošiljko – slastnim piškotkom in krajšim sporočilcem. Posebej vesela sta bila kužka Don in Medo, ki sta s poštarjem Sebastijanom že dolgoletna prijatelja in mu vsaki dan pomagata pri raznašanju domače pošte, ta sta danes slastno presenečenje dobila prva.

Kot je povedla Slavica Štancer, predsednica kinološkega društva Tabor, je reakcija psov na poštarje povezana z varovanjem teritorija, domačega zemljišča, kamor poštar s svojim prihodom 'vdira' vsak dan.

"Prijateljstva med psi in poštarji so sicer redka, ampak mogoča, kot smo lahko videli tudi danes. Pomembno je, da psa, ko je še mladiček navadimo na poštarja, ga z njim spoprijateljimo in spodbujamo pozitivno vedenje, to lahko storimo tudi s pomočjo priboljškov kot v primeru današnje akcije," je še dodala.

Piškoti pekarne HOV - HOV v zameno

Sabina Podkrižnik,  direktorica sektorja za trženje Pošta Slovenije je ob tem povedala:

"Z veseljem sodelujemo v simpatični akciji, ki je zarezala v večno temo poštarjev in psov. V okviru akcije bo testno razdeljenih 60 pošiljk s pasjimi priboljški in z zanimanjem bomo spremljali kako bodo psički odreagirali na prejeto pošiljko."

Pasje piškotke je za akcijo donirala pasja pekarna HOV –HOV, ki je edina pekarna za pse v Sloveniji, ki temelji na zdravih in naravnih pasjih priboljških.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri