Kavč d.o.o. s Tino Torelli in igralcem Aljažem Jovanovičem

Ne predpisujeva zaresnih tabletk, odgovarjava pa na vprašanja in priporočava zdravo hrano, iskrenost do sebe in drugih ter veliko gibanja!

Kavč d.o.o. s Tino Torelli in igralcem Aljažem Jovanovičem (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
25. 9. 2014

Spoznaj Aljaža Jovanoviča

Tridesetletni Aljaž Jovanovič, sicer igralec ljubljanske Drame, je bil na kastingu za Kavč izbran zaradi vloge agenta Brečka v nadaljevanki Življenja Tomaža Kajzerja. Ker je med detektiv­skim in psihoterapevtskim delom tanka meja, se je Aljaž v svoji novih vlogi dobro znašel, ti pa si ga v novi sezoni nujno oglej v predstavah Ponorela lokomotiva (Mala Drama) ter Čarobna gora in Iliada.

N aredila sem nekaj grdega. S fantom sem tri leta, vendar sem ga pred pol leta začela varati. Prvič mi je bilo zelo hudo, a afera se nadaljuje še danes. Nočem ga prizadeti in nočem izbrati. Vse skupaj teče relativno dobro, drug za drugega ne vesta, jaz si kaj izmislim, malo se zlažem tu in tam. Zanima me, ali je zelo narobe, da vodim takšno dvojno življenje? Jaz se imam čisto v redu in ne vidim problema.

Tina svetuje

Draga gospodična, če ti ne vidiš problema, ga tudi jaz ne. Problem bo nastal, ko bo gospodič A izvedel za gospodiča B: mogoče jutri, mogoče leta 2054. Takrat bo, ohoho, vse narobe. V tvoji zgodbi sem našla dve 'zanimivosti'.

Prva je ta, da svoje varanje opisuješ kot nekaj, kar prvič boli, potem pa se bolečine navadiš in sčasoma v njej celo uživaš. Drugo, kar se mi zdi zanimivo, pa je to, da zadevo opisuješ tako tehnično: vse teče relativno dobro, ti si malo izmisliš itd., itd. Tvoj pristop do vzporednega razmerja je, kako bi temu rekli, precej športen.

Rada tečeš, ampak rada tudi dviguješ uteži, medtem ko bi si v resnici morala izbrati tretji šport, pri katerem bi združila aerobni in anaerobni trening. Vseeno se vprašaj, ali bi fantu privoščila vzporedno življenje, v kakšnem uživaš tudi sama? Ne da bi pogledala v čarovno kroglo, vidim pred sabo en velik RAJE CRKNEM! O tem, kaj je prav in narobe, pa raje ne bi, ne obvladam tega področja. Če si zelo neučakana glede pravega odgovora na tvoje vprašanje, ti priporočam, da oba fanta hitro seznaniš s svojim početjem in sploh ne čakaš, da informacija do njiju priplava izza vogala. Bum, bam, tresk!!! Rešeno.

Aljaž svetuje

Uff, ufff ... Del mene ti kar privošči, ker živimo v svetu, kjer si moški lahko več privoščijo, v takih primerih so v določenih družbah celo večji frajerji, ženske pa so takoj prepoznane za ... (beri: najstarejši poklic na svetu). Mogoče si celo bigamistka, kar se tudi ne prepoznava pogosto pri ženskah. No, iskreno pa mislim, da je tisto, česar nočeš narediti (prizadeti), neizbežno.

Verjetno svojega (prvega) fanta ne bi varala, če bi bilo v zvezi vse v redu. In verjetno bi bil še veliko bolj prizadet, če bi za resnico izvedel od drugod (kar se zgodi, ko najmanj pričakuješ). Če ti ne boš izbrala, se bo sčasoma izbira zgodila sama, mislim, da je to neizbežno. Stvar se verjetno ne bo razrešila čez noč, daj si čas, vseeno pa temu trojčku ne glede na svojo pripravljenost za akcijo ne napovedujem neke prihodnosti. Kaj pa veš, mogoče pa pravi šele prihaja, in to soloooo.

Vso osnovno šolo in gimnazijo sem bila odličnjakinja. V glavnem vse super – do prihoda na faks. Po napačno izbrani smeri sem se prepisala, vendar letnika očitno ne bom dokončala (spet). Grozno mi je priznati, da sem ugotovila, da to ni zame. Sovražim predavanja, snov in sam faks. Zelo dolgo že razmišljam in vidim, da si želim nekaj drugega. Mogoče bom faks dokončala pozneje, zdaj pa želim po svoji poti. Kako naj to povem bliž­njim? Sem se odločila prav?

Tina Svetuje

Če že tako naravnost vprašaš, ti naravnost po­vem: nisi se odločila prav! Faks je pozneje zelo težko dokončati, ti povem iz lastnih izkušenj, sploh pa danes le še redkokdo dela v svojem poklicu. Vzemi faks kot drugo maturo, ugrizni vanj in gremo dalje! Že drugič si se premislila, kar pomeni samo to, da še vedno ne veš, kaj bi, ni pa nobene garancije, da ti bo že jutri posvetila nad glavo tista famozna žarnica.

Seveda imaš pravico, da greš po svoji poti, saj je vsak sam odgovoren za svoje življenje. Če tvoja odločitev nima nič skupnega z begom v cono udobja, boš to brez problema razložila svojim bližnjim, če pa so zadaj nečedni razlogi, lenoba in podobno, pa bo veliko težje, ker to ljudje zavohajo. Seveda se lahko vedno odločiš, da boš s psičkom in listkom LAČNA po svetu hodila brez faksa ali da boš poročila milijonarja. Seveda ti svetujem, da se v tem primeru odločiš za drugo, vedi pa, da ima večina milijonarjev rada izobražene inteligentne dame, ki obvladajo še kaj drugega od hitrostnega premikanja kanalov na TV-ju.

Aljaž svetuje

Kot nekdanji odličnjak zelo dobro razumem tvojo stisko. Vzgajani smo namreč v svetu, kjer šola največ pomeni, tu smo se najbolj gnali, se obremenjevali, trošili energijo, dostikrat pozabili nase – tega pa so nas žal premalo učili! In ti si se znašla na razpotju, ko si pogledala vase. In edino, kar ti lahko svetujem, je: SLEDI SEBI! Vzemi si čas, vrzi se cela v to, kar čutiš, in bodi vesela, da se ti to dogaja, da imaš možnost prelomiti rutino. Kakorkoli bodo bližnji reagirali, bodi neomajna (mogoče te pa pozitivno presenetijo). Včasih je tako, da smo se že odločili, to moramo samo še sprejeti. Go girl!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri